Leader Vegeway Leader Vegeway

PANDA Suklaalevyraadissa

Panda liqueur liköörikonvehteja
Tuotteen Panda liqueur liköörikonvehteja valmistusmaa on Suomi. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 3,00 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Panda -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Alkoholia sisältävät, Rasiat, pussit & yksittäiskäärityt.
 

Jenni V 07.01.2014
Joulualesta tarttui mukaan tämä ikkunallinen nätti boksi yksittäiskäärittyjä liköörikonvehteja. Konvehdit ovat kaikki saman näköisiä koristeettomia pyöreitä pökäleitä, mutta täytteenä on neljää eri alkoholitäytettä, ja jokainen pakattu eriväriseen kääreeseen. Kääreet ovatkin ihan kauniita. Ainesosissa mietityttää miksi on mainittu konjakki erikseen ja sitten alkoholi? Eikö konvehdeissa olekaan sitten aitoa punssia, rommia ja kirsikkalikööriä kun niitä ei mainita? Toisaalta en kyllä varmasti tätä maistellessa erota sillä väkevien nauttimiseni rajoittuu yleensä pieneen liköörilasiliseen jouluisin.

Vielä konvehtien yhtäläisyyksistä sen verran että kaikissa on kuorrutteena maitosuklaata sekä sen alla minusta luvattoman paksu sokerikerros. Kyseenalaistaisin molemmat. Alkoholin terävyys sopii mielestäni huomattavasti paremmin tummaan suklaaseen, ja paksu sokerikerros rouskuu inhottavasti suussa, on ylimakeaa ja imeskellessä vaikeuttaa suklaa-liköörikombon arviointia. Ihmettelen miksi suomalaisissa liköörikonvehdeissa on aina tuo kova sokeri mukana, kun esim. Ferreron mon cherissä sitä ei ole.

Noh, sitten arvioiden. Koska olen todella huono alkoholiarvioija, arvioin tällä kertaa eri variantit lähinnä vertaillen toisiinsa, sillä en suoraan sanoen tiedä miltä kunkin niistä kuuluisi maistua. Maut eivät olleet niin paljon toisistaan eroavia, että antaisin millekään niistä eri pisteet kuin toiselle, mielestäni kaikki ovat kahden pisteen tuotteita.

Maistan jokaista makua kaksi kappaletta, ensimmäisen syön puraisemalla kuoresta palan ja hörppäämällä liköörin, ja toisen taas imeskelen kokonaisena suussa. Toinen tapa olisi minulle enemmän mieleen jos sokerikuorta ei olisi. Nyt kävi aluksi niin että suklaa tuli imeskellyksi kokonaan ennen kuin sokerikuori meni rikki. Tästä viisastuneena tulikin sitten puraista kuori rikki vähän aiemmin, mutta rapsakka rikkoutunut kuori ei ollut kivan tuntuista imeskellessä. Optimaalista syömistapaa ei siis oikein löytynyt.

Suklaan ja liköörin liitto ei siis oikein onnistunut näissä konvehdeissa, mutta likööritäytteiden maussa oli keskenään kyllä eroja, tosin minulle aika määrittelemättömiä. Sanoisin että rommi oli näistä terävin, maitosuklaan rinnalla liiankin terävä, konjakissa oli samaa vikaa vaikka vähän pehmeämpi olikin. Kirsikka maistui mielestäni liian esanssiselle ja aika makealle. Eniten pidin ehkä punssista, joka tietenkin oli makea mutta sopi sitten kuitenkin parhaiten tähän suklaaseen, tosin ei niin hyvin että olisin antanut kolme pistettä.

Totaali rasialle siis kaksi pistettä. Milloinkohan joku tekee liköörikonvehtirasian jossa täytteenä on liköörillä maustettua tryffeliä tai muuta kiinteämpää? Veikkaisin että olisivat huomattavasti enemmän minun mieleeni.

Teresa 06.12.2013
Tämä Pandan liköörikonvehtirasia oli jotenkin niin houkuttelevan näköinen, että se lähti kaupasta ikään kuin vahingossa mukaan. Rasia painaa 290 grammaa, ja konvehteja siinä on (ainakin tässä minun rasiassani) yhteensä 35 kappaletta, neljää erilaista. Kutakin konvehtia on tässä minun rasiassani suunnileen sama määrä, ja epäilen että näin on joka rasiassa. Pieniä vaihteluita voi kuitenkin olla, sillä nämä eivät ole kennossa, vaan irtaallaan laatikossa ja oletettavasti pakataan painon mukaan. Arvostelen rasian niin kuin jokaista kohvehtia olisi sama määrä, eli jokainen konvehti muodostaa neljäsosan kokonaiskeskiarvosta.

Kuten mainitsin, konvehtirasia lähti mukaan lähinnä ulkonäkönsä vuoksi. Ulkonäkö on siis varsin viehättävä, ainakin minun silmiini. Rasia on tyylikkään yksikertainen, pääväriltään tumman ruskea. Siinä on kaunis maisema auringonlaskusta, ja ikkuna josta näkyy sisällä olevia konvehteja. Konvehdit on pakattu Värikkäisiin "metallipaperikääreisiin", jokaisella konvehdilla on omanvärisensä kääre.

Lapsena inhosin liköörikonvehteja (niitä oli meillä kotona, koska äitini rakasti/rakastaa niitä.) Iän karttuessa opin pikkuhiljaa syömään niitä, mutta mitään älytöntä herkkua niistä ei minulle koskaan tullut. Nyt on kulunut jo useita vuosia siitä, kun olen viimeksi liköörikonvehteja edes maistanut, joten mielenkiinnolla käyn kokeilemaan miten makunystyräni ovat kehittyneet, ja miltä liköörikonvehdit nyt suussani maistuvat.

Cognak - konjakki: 4 p.
Konjakkikonvehdin kääre on väriltään oranssinpunainen. Kääreen sisältä paljastuu tummanruskea, sileäpintainen, hyvin simppeli konvehti. Tuoksu on hieman alkoholinen, mutta konjakiksi en varmasti tuoksun perusteella pelkästään olisi tätä tunnistanut. Konvehdin rakenne on hyvin perinteinen liköörikonvehdille: päällä on suklaata, jonka alla on kova sokerikerros, jonka sisällä on nestemäinen maustettu likööri. Konjakkikonvehti maistuu mielestäni hyvinkin autenttisesti konjakille, tosin tietysti hyvin makealle sellaiselle kun likööristä on kuitenkin kyse. Tumma suklaa tulee mukavasti esiin ensi- ja jälkimaussa, ja suuhun ja mukavan pehmeä fiilis konvehdin kadottua.

Cherry - kirsikka: 5 p.
Kirskikkakonvehti on vuorossa seuraavaksi. Sen kääreen väri on todella kaunissävyinen violetti, väristä tulee mieleen "royal purple". Konvehdin ulkonäkö on täysin yhteneväinen edellisen kanssa, joten ei siitä sen enempää. Yllättäen tämä ei tuoksu oikein millekkään, paitsi ehkä aavistuksen sokeriselle. Odotin kirsikkaista tuoksua. Petyin. Maussa sitten taas kirsikka iskee läpi todella selvästi. Ensimmäinen ajatukseni on, että tämän olisi ihan varmasti tunnistanut sokkomaistelussa. Toinen mieleeni tuleva ajatus on, että äitini rakastaisi tätä konvehtia - hän kun rakastaa kirsikkasuklaata ja liköörikonvehteja. Tässä on molemmat melkoisen hyvässä paketissa. Tumman suklaan pehmeä maku tuo kirsikan maut aivan loistavasti esiin. Viipyilevä kirsikan maku jää suuhun pitkäksi aikaa sen jälkeen, kun itse konvehti on jo haitunut suusta. Paras kirsikkaliköörikonvehti, jonka olen kuunaan maistanut!

Punsch - punssi: 4 p.
Komean vihreään kääreeseen kätkeytyy punssikonvehti. Punssi on ainakin nimeltään minulle näistä selvästi ennalta tuntemattomin, joten en oikein tiedä mitä odottaa. Olen varmasti joskus punssia maistanut, mutta en saa yhtään päähän miltä se maistui. Tuoksu on hyvin mitäänsanomaton, jopa enemmän kuin kirsikkakonvehdissa. Joten rohkeasti puraisen. Heti kun konvehdin sisällön valuva osuus purskahtaa suuhuni muistan, miltä punssi maistuu. Juuri tältä. Joten ainakin minun suuhuni tämänkin konvehdin maku on hyvin autenttinen. Myös tämän konvehdin jälkeen suussa on miellyttävä, lämmin olo melko pitkään.

Rum - rommi: 4 p.
Viimeisenä konvehtirasian sisällöstä arvosteluun pääsee rommikonvehti. Se on kääritty tummansiniseen kääreeseen. Rommikonvehti ei tuoksu rommilta, vaan yllättävän voimakkaasti tummalta suklaalta. Maku on miedohko, mutta silti erittäin helposti tunnistettavissa rommiksi. Liköörin maku on pehmeä ja täyteläinen, ja erittäin miellyttävä. Rommikonvehdin jälkeen suussa viipyilee pienenpieni alkoholin lämmin hehku, mutta ennen kaikkea suussa maistuu tumman suklaan lempeys.

Olen kyllä erittäin positiivisesti yllättynyt tästä kokeilusta. Pelkäsin ennen maistelun aloittamista, että rasia saa kokonaispistearvoksi korkeintaan kakkosen, luultavasti ykkösen, ja että maistelusta tulee itselleni lähinnä taistelua orjantappuroiden kanssa. Mutta toisin kävi. Pandan liköörikonvehtirasia on erittäin tasapainoinen ja laadukas kokonaisuus. Sen kokonaispistekeskiarvoksi muodostui 4.25, joka on todella hyvin.

Vaikka valikoima ei ole mikään suuren suuri, on neljä kuitenkin varsin hyvä määrä: maut pystyy helposti erottamaan toisistaan ja silti vaihtelua on tarpeeksi. Itseäni yllätti tässä maistelussa etenkin juuri se, miten helposti nämä tosiaankin erotti toisistaan. Joka ikisessä konvehdissa oli selkeä, hyvin autenttinen maku, jota en ainakaan itse pystyisi sekoittamaan mihinkään toiseen rasian konvehtiin. Lisäksi makeutta oli liköörikonvehdille juuri sopivasti, ja suklaakin erittäin maukasta ja hyvin makuja tukevaa sorttia. Kaiken kaikkiaan todella onnistunut kokonaisuus on tämä rasia. Jos yhtään pidät liköörikonvehdeista, niin kannattaa tällainen rasia ehdottomasti ostaa!
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


UUTISKIRJETILAUS / Hallinnoi

Mobiili Facebook
Laatusuklaalta maukkaimmat suklaat pukinkonttiin
Klaani Luontaistuotteet