Leader Vegeway

PANDA Suklaalevyraadissa

Panda desserts (218g)
Tuotteen Panda desserts (218g) valmistusmaa on Suomi. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 2,80 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Panda -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Rasiat, pussit & yksittäiskäärityt, Tuotannosta poistuneet.
 

Annamari 10.01.2017
Seitsemän eri makua, kutakin neljä kappaletta. Mukavan oloinen rasia!

Mint truffle: Tummaa suklaata oleva pyörylä. Tuoksu on minttuinen ja samoin maku. Perusvarma ja hyvä. Tämä on jopa miellyttävämpi kuin sellainen vaaleaa tahmaa sisältävä minttukonvehti. 4 p.

Caramel vanilla creme: Maitosuklainen lehtikonvehti, jonka sisällä kaksiosainen vaalea täyte. Makeaa, mutta ei liian toffeista. Tätäkin syö oikein mielellään. Pyörittelen kolmen ja neljän pisteen välillä, mutta tavanomaisuus pitää pisteet kolmessa. 3 p.

Strawberry parfait: Mansikan näköinen suklaa, jonka yläosa on vaaleanpunainen ja pohja maitosuklaata. Esanssisen mansikkainen tuoksu. Rakenne on hieman rakeinen. Hetken syömisen jälkeen mansikka maistuu kirpsakkaana. Ei hullumpi, vaikka on tässä negatiivisiakin puolia. 3 p.

Toffeefudge: Sydämenmallinen maitosuklaapäällysteinen fudge. Fudge on pehmeää. Minua kuitenkin inhottaa usein fudgen sellainen rakeinen koostumus, mikä tässäkin tuotteessa on. Lisäksi jokin huono sivumaku vaivaa. 2 p.

Lemon cheesecake: Luonnottoman kirkkaankeltainen pyörylä, jonka pohja on tummaa suklaata. Sulaa hitaasti suuhun eikä tuo ollenkaan sellaista samettista fiilistä, jota juustokakulta odottaa. Sitruskaan ei maistu kirpeänä. Odotin tältä enemmän. 2 p.

Crispy nougatmousse: Kuutio, jonka sisällä on nougatia ja päällinen on maitosuklaata. Voimakkaan pähkinäinen tuoksu. Koostumus on hyvä, ei liian rasvainen, kuten tämäntyyppiset konvehdit joskus tuppaavat olemaan. Keskiverto syötävää, ei kuitenkaan todellakaan mikään suosikki. 3 p.

Tiramisu: Tummaa suklaata oleva kukka. Täytekin on tummaa, sellaista tahnamaista. Aika voimakas kahvin maku! Ei tuo kyllä mieleen tiramisua tämä, kermaisuus ja mascarpone loistavat poissaolollaan. 1 p.

Keskiarvo 2,5 eli kolmonen. Kertoo aika paljon sisällöstä. Odotin tältä enemmän. Mielestäni nimet ja sisällöt eivät vastanneet toisiaan lähellekään. Ihan kiva rasia laittaa vieraille tarjolle.

Jenni V 09.04.2015
Söpön vaaleanpunainen boksi, ja myös ihan tyylikäs, 7 makuvarianttia on boksissa 4 tikkusuorassa rivissä, mutta vaaleanpunainen ja -keltainen konvehti piristävät valikoimaa. Konvehdeissa on uutta ja vanhaa, eihän Panda koskaan jätä vanhaa ideaa kierrättämättä...

Strawberry parfait (4 kpl): Pienen pieni vaaleanpunaiseksi värjätty mansikanmuotoinen konvehti maitosuklaapohjalla. Konvehti on umpisuklainen, ja värjätty valkosuklaaosa on esanssisen ja rasvaisen makuinen. Joukossa on todella kirpsakoita paikkoja, esanssisia toisella tavalla. Ihmeellinen eltaantuneen ja liiallisen kirpsakkuuden yhdistelmä, todella kaukana mistään jälkiruokamaisesta. Kaksi pistettä.

Lemon cheesecake (4 kpl): Matala pieni "ratasmainen" pyörylä, jossa on semitumma suklaapohja ja päällä valkoista umpisuklaata vaaleankeltaiseksi värjättynä. Oikeastaan mikään muu kuin väri ei sitruunasta tässä konvehdista muistuta, valkosuklaa on yllättävän mauton, ei edes Pandalle ominaista ylimakeutta ja -vaniljaisuutta tunnu... Joukossa on vähän melko kovaa krispiä, pitäisikö tämän nyt olla sitä kakkujuttua? Lisäksi tummasuklainen pohja ei sovi tähän yhtään, se on konvehdin ainoa maistuva osa ja todella kaukana mistään juustokakkumaisesta. Kaksi pistettä.

Mint truffle (4 kpl): Samanlaiseen muottiin valettu tummasuklainen konvehti kuin lemon. Tällä kertaa täytteenä on tummaa minttutryffeliä. Hentoinen minttu maistuu täytteessä, ja rakenne on hyvä, silti olisin kaivannut enemmän täytettä, konvehti on tähän liian matala. Kolme pistettä.

Toffee fudge (4 kpl): Maitosuklainen pieni sydän, fudgea näemmä. Vähän outo jälkiruokakonvehti. Suklaakuori on ohut ja sisällä on kotitekoisen kermatoffeen makuista fudgea. Maku on ihan hyvä, mutta ihan äärimmäisen makea, suklaakuorrute tuntuu päällä täysin turhalta. Kaksi pistettä.

Tiramisu (4 kpl): Pandan tuttuun kukkamuottiin valettu konvehti sisältää tälläkin kertaa juoksevaa karamellia, mutta konvehti on nyt tummasuklainen ja karamelli on kahvin makuista. Sinänsä kahvi ja semitumma suklaa ovat hyvä makupari, mutta kahvikaramelli on pikkuisen liian makeaa, olisin nauttinut kahvitryffelitäytteestä enemmän. Kolme pistettä kuitenkin.

Crispy nougat mousse (4 kpl): Maitosuklainen neliö, täytteenä on krispiä sisältävää hasselpähkinätryffeliä, jossa ei mitään moussemaista ole. Taitaa olla sama konvehti kuin juhliksen hasselpähkinä, nimi on vaan väännetty hianommaksi. Vähän tunkkainen ja ylimakea maku, kaksi pistettä.

Caramel vanilla creme (4 kpl): Lehdenmuotoinen isohko maitosuklaakonvehti, jossa täytteenä on vaniljakreemiä ja sen päällä ohut kerros juoksevaa karamellia. Kokonaisuus on taas ylimakea, ja kreemi on minusta epäonnistunutta, rakenteeltaan liian tiivistä ja sokerista, kuin pomadaa. Vanilja ei myöskään tule maussa esiin. Karamelli on muutenkin makeaan konvehtiin turha lisä. Kaksi pistettä.

Keskiarvoksi muodostuu 2,29 mikä pyöristyy kakkoseen. Pandamaiseen tapaan kokonaisuus on ylimakea, ja idea jälkiruokakonvehdeista on jäänyt lähinnä konvehtien nimeämisen tasolle. Lisäksi uutuusarvo on varsin usean konvehdin kohdalla kyseenalainen, kuten Pandalla on tapana.

Jarkko 06.12.2014
Ihan ensimmäisenä täytyy tästä rasiasta mainita, että mikä tuo tuommoinen paino on kuin 218g? EIpä sinällään mitään väliä, mutta jotakin vilunkiahan tuossa täytyy olla takana... Rasiassa on seitsemän erilaista konvehtia ja jokaista makua on neljä kappaletta. Kolme makua on selvästi maitosuklaisia ja kaksi hieman tummempaa. Mitä sitten on nuo keltaiset ja pinkit konvehdit? Varmaankin värjättyä valkosuklaata. Keltaisessa on pohjaosa tummemman näköistä suklaata ja pinkissä maitosuklaata. Pakko mainita tähän alkuun sekin, että koko rasia tuoksuu enemmän tai vähemmän mintulta, mikä ei ainakaan minua erikoisemmin ilahduta. Maut on tässä lueteltu siinä järjestyksessä kun ne maistelin.

Toffeefudge: Maitosuklaisen sydämen sisus on fudgea, eli sellaista rakeista ja jämäkkää toffeeta. Maku sinällään on ihan siedettävä, mutta jo ensimmäisen konvehdin jälkeen huomaan, että makeus on jotain aiva huimaa, suorastaan kaamea. Kurkkua kutittaa liiaksi ja tämä maistuu oudosti hieman mintulta. 2p

Caramel vanilla creme: Tyylikäs puunlehtikonvehti on maitosuklaata ja suklaakuori tuntuukin olevan yllättävän paksu. Sisällä on jämäkkää maitokreemiä (paksua tahnaa) ja jonkinlainen toffeeraita. En maista toffeeta lainkaan. Maistan tässä konvehdissa itse asiassa ainoastaan sokerin ja vieressä olleet minttutyffelit. 2p

Lemon cheesecake: Tummempaa suklaata olevan pohjakerroksen päällä on yhtä paksu kerros keltaista suklaata. Molemmat kerrokset ovat ihan umpitavaraa, eli minkäänlaista täytettä ei tästä konvehdista löydy. Minulla on hyvä mielikuvitus, mutta edes sen avustamana en löydä tästä sitruunan tai varsinkaan juustokakun makua. Sen sijaan maistan tutun sääskimyrkyn, joka on sentään poikkeus kahteen edelliseen mintunmakuiseen, joskin mintuttomaan konvehtiin... 1p

Strawberry parfait: Pinkki kerros valkosuklaata maitosuklaakerroksen päällä ja hieman mansikkaa muistuttava ulkopuoto. Konvehdissa on mieto mansikankaltainen maku ja tämä on selvästi miellyttävin maku tähän asti, joskaan se ei ole vielä paljon sanottu. 3p

Crispy nougatmousse: Maitosuklainen konvehti pitää sisällään lievästi nougatille maistuvaa, ilmavan oloista täytettä. Suklaan lisäksi tässä on makuna lähinnä mieto pähkinä. Täytteestä löytyy myös pieniä jyväsiä eli sattumia, jotka tuntuvat lähinnä maissihiutaleen murusilta. Ovat kovia ja mauttomia. Pähkinäinen nougat ei ole koskaan kuulunut suosikkeihini. 2p

Tiramisu: Tämän tummemman suklaan konvehdin valmistamiseen on käytetty samaa kukkamuottia kuin toffeetäytteisessä maitosuklaasuosikissani. Nyt täyte on kuitenkin lähes juoksevaa kahvin makuista massaa, joka ei minun suussa kovinkaan hyvältä maistu, vaikka olenkin viime aikoina juonut enemmän kahvia kuin vuosiin. Kokonaisuus on liian makeaa tummaksi suklaaksi, mutta enpä muuta odottanutkaan. 2p

Mint truffle: Viimeisenä vuorossa on tämä koko rasialle hajunsa antanut minttukonvehti. Puolipaksu lätkä on tummempaa suklaata ja sisällä on kuivakkaa suklaatryffeliä, joka tietenkin on erittäin minttuisen makuista. Tämä on sitä valitettavan tuttua hammastahnamisttuisuutta pahimmasta päästä. Tämä on jopa minttukonvehdiksiliian minttuinen. 2p

Vasta nyt, kun olen jo arvioinut koko rasian, ihmettelen miksi konvehdit on nimetty englanniksi? Tuskin näillä kansainvälisille markkinoille kuitenkaan ollaan menossa.

Koska kaikkia konvehteja on yhtä monta ja arvosanoissa on yksi ykkönen, yksi kolmonen ja loput kakkosia, on helppo laskea ihan omassa päässä, että rasian konvehtien lukumääriin suhteutettu keskiarvo on tasan 2,00. Se on selvästi alle keskinkertaisuuden ja sellaisena tämä rasia kyllä jää mieleenikin.

Kirsi I 06.12.2014
Houkutteleva vaaleanpunainen rasia, jossa on seitsemän erilaista, kaunista konvehtia, neljä kappaletta kutakin.

1. Mint truffle: tummalla suklaalla kuorrutettu pyöreä ja matala, kukkakuvioinen konvehti. Täyte on ruskeaa, voimaisen kiinteää. Makea, jossa on jotain pientä raetta rouskumassa hampaissa. Mintun maku on raikas. 4p.

2. Caramel vanilla creme: lehdenmuotoinen maitosuklaakonvehti, jonka tuoksussa on jotain tunkkaista. Täytettä on kahdessa kerroksessa, valkoista cremeä ja toffeeta. Täyte ei valu, on paksua ja kiinteää. Ylenpalttisien sokerista ja jokin tunkkainen sivumaku häiritsee. 1p.

3. Strawberry parfait: mansikkaesanssille tuoksuva vaaleanpunainen konvehti, jonka pohjassa on maitosuklaakerros. Maku on miellyttävä, täytemassan joukossa kirpeän raikkaita murusia, jotka tasapainottavat makeutta. 3p.

4. Toffeefudge: maitosuklaasydämiä, joisa täyte on kiinteää toffeeta, rakenne on hieman jauhoinen. Peruskonvehti, jossa tasapainoinen ja hillitty maku.

5. Lemon cheesecake: keltainen, pyöreä nappi, jossa hennosti tuoksuva tummasuklaapohja. Sitruunan maku ei ole todellakaan voimakas, täytteessä rapeita keksinmuruja, ja sitruuna maistuu vasta lopussa. Kokonaisuutena maku muuttuu syömisen aikana ja lopussa löytyy se luvattu sitruunaisuuskin - ilman saippuamaisuutta. 4p .

6.Crispy nougatmousse: neliömaisiä maitosuklaakonvehteja. Mousse ei ole kovin vaahtomaista vaan pehmeää tahnaa. Täyte on pähkinäistä ja tässäkin rapeita murusia joukossa. Nougat'ssa korostuu pähkinän maku. Muuten on kokonaisuutena kovin rasvainen ja imelä. 2 p.

7. Tiramisu: pyöreä, kukkakuvioinen konvehti. Tumma suklaa peittää jähmeän kahvikiisselisisuksen. Kaikkineen on sileää, tasaista ja maut tasapainossa. 3 p.

Koko rasian arvosanaksi tulee kolmoseen pyöristetty keskiarvo 2,85. Tässäkin löytyi niin suosikki kuin inhokkikin.

Teresa 06.12.2014
On taas se aika vuodesta, että joulusuklaat ovat ilmestyneet kauppoihin. Kassojen lähettyville on kasattu uusia hyllyjä, jotka pursuavat erilaista tuttua ja tuntemattomampaakin suklaaherkkua. Suklaayhdistyksen suklaakonvehtispecial kuuluu myös jouluun, ja sitä varten minäkin kauppaan menin suklaahyllyjä "sillä silmällä" katsomaan. Ensimmäinen mukaani tarttunut rasia oli Panda Desserts jälkiruokakonvehteja. Se hurmasi minut ensin ulkonäöllään: miellyttävä pastellipinkin sävyinen rasia tummanruskein sekä kultaisin yksityiskohdin. Sitten kiinnitin huomiota rasian sisältöön ja olin myyty: kun konvehtien nimet ovat luokkaa "Strawberry parfait", "Lemon cheesecake" ja "Tiramisu", on niitä ihan pakko päästä maistamaan!

Pandan Desserts jälkiruokakonvehteja -rasian paino on 218 grammaa. Siinä on yhteensä 28 konvehtia, seitsemää eri makua, neljä kutakin. Rasia on siis superhelppo myös jakaa tasaisesti vaikkapa neljän kaverin kesken - seikka mikä on todella harvinaista konvehtirasioiden ollessa kyseessä. Rasian konvehtien makuina ovat Mint truffle, Crispy nougatmousse, Toffeefudge, Lemon cheesecake, Caramel vanilla creme, Strawberry parfait ja Tiramisu. Konvehtien ulkonäkö eroaa mukavasti toisistaan, ne on siis helppo erottaa. Rasiaan konvehdit on järjestelty sotilaallisiin riveihin, mikä ainakin minun mielestäni oli raikastavan uutta. Yleensähän konvehtirasioiden suklaat on jossain "hienossa" kuviossa siellä täällä. Päätän aloittaa konvehtien maistelun vasemmasta yläkulmasta ja edetä siitä sitten järjestyksessä oikealle.

Mint truffle Ensimmäinen konvehti on Mint truffle, minttutryffeli. Konvehti on pyöreä, ja sen päällä on aurinkomainen säteittäinen kuviointi. Suklaa on tummahkoa ja haistellessa tuoksuu miellyttävän miedosti minttuiselle. Koostumus on ihana! Suklaakuoren sisällä on tummanruskea, juuri sopivasti mintulle maistuva tryffeli-ihanuus, joka sulaa suuhun kaikessa kermaudessaan ja lempeydessään. Suklaa ja minttu sopivat muutenkin erinomaisesti yhteen, ja tässä niiden suhteet on onnistuttu saamaan aivan täydelliseksi juuri minun makuuni! Minttua ei ole liikaa, eikä liian vähän: se maistuu juuri sopivasti niin että konvehdin kokonaisilme on täyteläisen raikas. Tällä on pakko antaa täydet pinnat! 5p.

Caramel vanilla creme Tämä on tutunnäköinen (Juhlapöydän konvehdeista) ja ulkoisesti erittäin kaunis konvehti: puun lehden muotoinen. Suklaa on maitosuklaata, ja sitä on täytteen ympärillä paksuhko kerros. Täytteenä on kiinteää, valkoista, vaniljanmakuista maitotäytettä ja sen päällä kerros valuvaa caramelia. Huikean makea kokonaisuus, suuhun jää sokerinen ja rasvainen fiilis konvehdin jälkeen. Maut ovat kuitenkin kohdillaan ja hyvin tasapainossa noin muuten, ja tekstuurit ovat suussa samettisia. Sellainen peruskonvehti kuitenkin, ja makeus verottaa. 3p

Strawberry parfait Tämä näyttää aivan superihanalta tämä konvehti. Se on mansikan muotoinen, päältä vaaleanpunainen ja alta maitosuklaan värinen. Vaaleanpunaisessa osassa on mansikan kuviointia. Tuoksuu mansikkapirtelölle! Maistuu...yllättäen mansikalle, sellaisella mansikka-eskimon mansikalle. Makeaa, mutta ei liian. Mansikka tuo makuun syvyyttä ja maitosuklaa tasapainoittaa maut kohdilleen. Ollakseen täydellinen tämä olisi kuitenkin kaivannut vielä jotain. En nyt osaa sanoa mitä, mutta jotain. 4p.

Toffeefudge Sydämenmallinen konvehti, joka ainakin nimensä mukaan pitää sisällään toffeekinuskia. Tuoksu on vaniljainen ja mieto. Suklaakuori on ohut, ja täytettä on paljon. Maku on makea ja paahtunut, karamellinen ja sokerinen. Täyte on koostumukseltaan hieman rakeista, pehmeää, muttei valuvaa. Maku häviää äkkiä suusta, ja jälkituntumaksi jää ainoastaan makeus. Ei pahaa, mutta ei kyllä mitään hirveän erikoistakaan. 3p.

Lemon Cheesecake Tämä on muodoltaan yksi yhteen minttutryffelin kanssa, mutta väritykseltään jotain ihan muuta. Nimittäin pääväri on vaaleankeltainen, pohjalla muutaman millin paksuinen tumman suklaan kerros. Tuoksu on hyvin mieto, ehkä siitä voi jotain sitruksista erottaa, jos oikein pinnistää. Maku on yllättävänkin selvästi sitä mitä nimikin lupaa: sitruunajuustokakkuinen. Tosin olisin ehkä hivenen lisää sitruunaa toivonut makuun, mutta tällaisenaankin tämä on oikein miellyttävä. Koostumus on "suussa rapiseva", epäilisin että sitruuna on suklaassa mukana jonkinlaisena rouheena. Tumma suklaa maistuu oikeastaan vasta jälkimakuna, lempeästi. Miellyttävä kokonaisuus, ja hyvin tasapainossa. 4p.

Crispy nougatmousse Tämä konvehti on malliltaan neliö, ja siinä on jonkinlaista koholehtibrodeerausta pinnassa. Maitosuklaa hallitsee tuoksua. Oih. Onpas tämä oikeasti erittäin vahvasti pähkinäinen, ihan kuten nougatin kuuluukin. Täytteen koostumus on miellyttävä, vähän rahiseva mutta kuitenkin samettinen. Pähkinäisyys ja makeus hallitsevat makurepertuaaria, suklaa sulaa mukavasti nougatin kylkeen täydentäen makuja. Pähkinäsuklaan ystävälle (kuten minä olen) tämä on ehdoton hitti. Vaikka ehkä aavistuksen vähemmän sokeria olisi voinut olla mukana. Mutta on tämä vaan niin hyvää. Niin hyvää. Pakko antaa taas täydet pisteet! 5p.

Tiramisu Rasian viimeinen maisteltava on tuttuakin tutumpi ulkonältään: Pyöreä, korkea konvehti kukkabrodeerauksella. Tuoksusta on vaikea saada mitään otetta, niin hempeä se on. Puraistessa paljastuu yllätys: täyte onkin valuvaa! Ja voimakkaasti kahvin makuista. Hyvää kyllä. Mutta missä on muut tiramisun maut? Ainakin mascarponea ja jotain keksiä olisin tähän toivonut, kun kerran tiramisun nimellä konvehti kulkee. Mutta ei. Tämä maistuu vain kahville. Olisin nimennyt tämän mokkatoffeeksi, jos olisin saanut. Lempeä, mutta täyteläisen mokkainen maku ja silkinsileä koostumus. Eli siis tosi hyvän makuinen. Mutta tuo nimi harhaanjohtaa, ja se ärsyttää. Tämän kanssa joudun tosissani pohtimaan pisteytystä, kolmosen ja nelosen välillä. Pelkästään maun yms. perusteella arvosana olisi ollut 4. Mutta tuo nimisähellys...pakko laskea pisteet kolmoseen. Niin se vain on. 3

Tämän rasian keskiarvo on helppo laskea, sillä kaikkia rasian suklaita on sama määrä. Näin ollen rasian keskiarvoksi muodostuu 3,85 joka pyöristyy arvosanana numeroon 4. Tämä kuvaa mielestäni varsin hyvin rasian kokonaisuutta. Siinä ei ollut ainoatakaan pahaa tai huonoa suklaata, kaikki olivat vähintään keskitasoa tai sen yläpuolella. Täydellinen rasia sisältöineen ei kuitenkaan ollut, joten nelonen kuvaa rasiaa erinomaisesti.

Tulen jatkossakin ihan varmasti ostamaan tämän rasian, sillä sen maut olivat mukavan erikoisia moneen "normi"suklaarasiaan verrattuna. Lisäksi ne poikkesivat mauiltaan tarpeeksi toisistaan niin, että maut oli helppo pitää erossa. Pidin lisäksi erityisen paljon siitä, että jokaista konvehtia oli rasiassa täsmälleen sama määrä, jäi sellainen tasapuolinen fiilis siitäkin. Kaiken kaikkiaan, erinomainen joulusuklaarasia!
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


UUTISKIRJETILAUS / Hallinnoi

Mobiili Facebook
Laatusuklaalta maukkaimmat suklaat pukinkonttiin
Klaani Luontaistuotteet