Leader Vegeway Leader Vegeway

VAN HOUTEN Suklaalevyraadissa

Van Houten dessert chocolat noir 54,5%
Tuotteen Van Houten dessert chocolat noir 54,5% valmistusmaa on Sveitsi. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 4,67 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Van Houten -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Kaakaopitoisuus 40-64%, Levyt (lisukkeettomat), Tuotannosta poistuneet.
 

Jarkko 19.03.2008
Ajattelin pääsiäiseksi leipoa suklaakakun ja tuli ostettua tällainen levy kaakaon makua antamaan. Kun levystä taittaa palasen (joka on rivin kokoinen), niin huomioni kiinnittyy siihen, kuinka tummalta suklaa näyttääkään. Onhan noita prosentteja yli 50, mutta siihen nähdenkin väri on tumma. Tuoksukin on varsin selkeän kaakaomainen ja mieleen tuleekin, että ehkäpä tätä ei olekaan tarkoitettu suklaana syötäväksi vaan ihan leivontaan. Leivontatarvikehyllystä tämä kaupassa löytyikin.

No entäpä se maku sitten? No se on kaakaomainen, kuten saattoi odottaakin, mutta koostumuksessa tuntuu melko selkeästi se, että kaakaomassan ja kaakaovoin suhde on poikkeuksellisen paljon kalleellaan kaakaovoin suuntaan. Suklaan kaakaoprosenttihan muodostuu kaakaomassan ja kaakaovoin yhteenlasketusta osuudesta. Kuten kolleegani Jannekin tuossa omassa arviossaan mainitsi, tämä ei ole vähääkään kitkerä ja on sopivan makea nautittavaksi ihan tällaisenaankin. Suklaa on tummalle suklaalle tyypilliseen tapaan melko kovaa, mutta sehän ei haittaa, kun suklaa sulaa kielen päällä levittäen miellyttävää kaakaon aromia suuhun ja sieraimiin.

Silloin kun haluan oikein mässäillä suklaalla, en ottaisi tätä suklaata kaveriksi, siihen tämä ei sovellu. Sen sijaan, kun haluan kaakaon makua ja suklaan, jota todellakin on ilo imeskellä, tästä saa oivan kumppanin. Nyt hus vain sinne leivontaosastolle hakemaan tätä nautiskeluhetkiin. 200g harkko maksoi kolmisen euroa, eli kalliimpaa on kuin moni muu, mutta investointi kannattaa.

Antti M 16.08.2007
Hämmentävää. Olen nähnyt levyn aiemminkin monesti leivonta-aineshyllyissä kaupassa mutta paketin ulkonäkö sekä valmistaja ei ole sytyttänyt. Tarjouksesta puoleen hintaan tuli levy kuitenkin napattua testiin ja olen todella vaikuttunut kokonaisuudesta! Itse levy on jämäkän paksu ja pitkulaiset palaset ovat täsmälleen sopivia makuuni. Itse suklaakin on tummaksi leivontasuklaaksi parhaasta päästä ellei paras. Pitäisi varmaan kokeilla leivontaankin...

Janne J 14.08.2007
Pahvinen tuotepakkaus kätkee sisälleen folioon kääräistynä suklaalevyn, jossa on 6 kpl 25g ja 5 kpl 10g palasia. Kätevää, tietääpähän paljonko kaloreita suuhunsa pistää.. vai liekö kuitenkin leipureiden iloksi merkitty merkitty nuo massat paloihin :) Tumma suklaa sisältää kaakaota väh. 54.5% ja maku on sen mukainen, miellyttävän tumma, mutta ei pätkääkään kitkerä, sopivasti makea, miellyttävä, tasapainoinen, laadukas. Eli kaikenlaikkiaan erittäin laadukas suklaa. Lähin mieleen tuleva vertailukohta on Kultasuklaan tumma suklaa. Rakenne on tummaksi suklaaksi pehmeähkö. Vaikka tätä markkinoidaan leivontasuklaana, niin kyllä meikäläiselle (ja varmaan monelle muullekin) maistuu vallan hyvin aivan paljaaltaankin.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


UUTISKIRJETILAUS / Hallinnoi

Mobiili Facebook
Laatusuklaalta maukkaimmat suklaat pukinkonttiin
Klaani Luontaistuotteet