Laatusuklaa

MARABOU Suklaalevyraadissa

Marabou Aladdin
Tuotteen Marabou Aladdin valmistusmaa on Ruotsi. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 3,00 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Marabou -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Rasiat, pussit & yksittäiskäärityt.
 

Annamari 04.01.2017
Perinteikäs konvehtirasia arvioinnissa. Mukava siinä mielessä, että tästä löytyy sekä tummia että maitosuklaisia konvehteja ja molempia kohtuullisen monipuolisesti.

Syysnougat: Lehden muotoinen maitosuklaakonvehti. Jännä alkoholiin vivahtava tuoksu. Maultaan aika perinteinen nougat pienellä uudella vihahteella. Pehmeä, suussasulava. 3 p.

Kookostoffee: Maitosuklaakuori, sisällä jämäkkä toffeetäyte. Tuoksusta erottaa makean kookoksen. Alkuun maistuu toffee, sitten kookos, toki suklaakin. Kookos tuntuu hiutaleina. Liian makea. 3,5 ---> 4 p.

Appelsiinitryffeli: Tummaa suklaata oleva tylsännäköinen konvehti, toisaalta tyylikkään simppeli. Appelsiinin tuoksu ja maku. Vaikka on olevinaan tummaa suklaata, niin on tosi makeaa. Appelsiini ja suklaa ovat takuuvarma liitto. 4 p.

Vadelmalakritsi: Maitosuklaakonvehdissa melko tuttu ja tyypillinen makupari. Tuoksu on houkutteleva. Lakritsi maistuu selkeästi, vadelman makua pitää kaivella. Odotin parempaa, nyt tuntuu että maut eivät päässeet täysin oikeuksiinsa. 3 p.

Seljankukka: Pyöreä, tumma suklaakonvehti, jonka täyte on löysä, mutta ah, tässä ainakin on makua. Aluksi seljankukka maistuu turhan "tymäkkänä", mutta lopulta suklaa tasapainottaa maun. En kuitenkaan jostain syystä pidä tästä, maku ei ole mieleeni. 2 p.

Tryffeli: Jämäkkä maitosuklaatryffeli, jossa makeutta runsaasti. Myös rasvaisuutta ja pehmeyttä löytyy. Juuri sitä mitä odottikin saavansa, vailla yllätyksiä. 3 p.

Likööritryffeli: Tummaa suklaata oleva konvehti. Täyte ei ole löysä. Likööri tuoksuu kohtuudella. Liköörikonvehdiksi varsin mainio. Toisaalta hieman tylsä ja liian makea. 2 p.

Kermanougat: Tämän muodon muistan lapsuudesta. Täyte on vaalea, kuori maitosuklaata, tuoksua ei juuri ole. Maku on maitoisen pähkinäinen, nam!. 4 p.

Pehmeä toffee: Jälleen tummaa suklaata. Täyte on löysä, mutta ei ihan valuva. Hento suolaisuus ehkä mukana? Toffee toimii yllättävän hyvin tumman suklaan kanssa. Jälkimaku on peräisin liian makeasta "tummasta" suklaasta. 3 p.

Mansikkakreemi: Ruutukuvioitu tummasuklaakonvehti. Täyte on löysää ja vaaleanpunaista ja mukavan mansikkaista. Positiivinen yllätys! 3,5 --> 4 p.

Rommirusina: Simpukkamainen konvehti tummalla suklaakuorella. Yllättäen hieman löysä täyte. Maistuu aluksi sopivasti rommilta, mutta myöhemmin hieman liian pistävästi. En lämmennyt. 2,5 --> 3 p.

Pähkinätryffeli: Kantikas maitosuklaakonvehti, joka ei yllätä eikä petä pehmeän makealla suklaisuudella. 3 p.

Helminougat: Ainut valkosuklaatuote. Täyte on suklaista nougatia. Ihanan pähkinäinen tuoksu. Hurjan makea! 3 p.

Keskiarvo 3,16 eli 3. Mielestäni vastaa rasian sisältöä ja kokonaisuutta. Monipuolinen rasia, josta löytyy varmasti jokaisen makuun jotain. Kokonaisuutta hallitsee makeus.

Jenni V 28.01.2014
500 gramman boksi on perinteinen, ja arvelisin sisällön pysyneen samana jo pitkään. Muistin tosin, että valikoima olisi painottunut enemmän tummaan suklaaseen, mutta kuitenkin maitosuklaata oli yllättävän paljon ja yksi valkosuklainenkin maku oli mukana. Konvehdit ovat osin samoja joita löytyy muistakin Maraboun bokseista, mikä on vähän tylsää.

Maistelin kerralla 5 makua, rasiasta eri makuja löytyi peräti 13. Kiva juttu on että suurin osa konvehdeista on kooltaan pieniä, joten monen konvehdin syöminen kerralla ei tuota tunnontuskia :-)

Syysnougat (4 kpl): Suuri lehdenmuotoinen maitosuklaakonvehti, jonka mausta en ole koskaan välittänyt. Nougatin mausteena on jotakin tunkkaista, ja mietin onko se jotain alkoholia, tosin maku ei ole alkoholimaisen pistävä. Myös tuoksu on tunkkainen, ja konvehti on mielestäni vähän liian suuri. 2 pistettä.

Pähkinätryffeli (4 kpl): Maitosuklainen neliön muotoinen konvehti, joka on koristeltu kuin auringon sätein. Tämä on todella peruskonvehti, tryffeli on rakenteeltaan mukavan pehmeää ja tuoreen tuntuista. Silti pähkinän makua ei juurikaan erota, itse asiassa luonne puuttuu kokonaan tryffeliosasta. Perushyvää, 3 pistettä.

Pehmeä toffee (4 kpl): Yllättäen ohuen ja juoksevan karamellitoffeen kaveriksi on valittu tumma suklaa. Konvehti on pieni, joten suklaata on suhteessa paljon, ja karamelli on toki makeaa mutta myös hiukan suolaista. Ei tämä nyt mihinkään makusfääreihin vie mutta pidän siitä ettei konvehti tunnu liian makealta. Kolme pistettä.

Kookostoffee (4 kpl): Pähkinänkuoren näköinen maitosuklainen, melko suuri konvehti, jossa täytteenä on kookoshiutaleilla maustettua melko pehmeää ja makeaa toffeeta. Kookos antaa mukavasti vähän erilaista makua konvehtiin, mutta hiukan liian makea kokonaisuus silti on. 3 pistettä.

Trofénougat (4 kpl): Maitosuklainen pyörteellä koristeltu pieni suorakulmio, jossa täytteenä on pähkinärouheella höystettyä nougatia. Maku on oikein mukava, joskin pähkinärouhe olisi minun makuuni saanut olla vielä hieman karkeampaa jotta se ei olisi tarttunut niin kovasti hampaiden väleihin. Makeutta on vähän liikaa, mutta silti kuuluu rasian parhaimmistoon. Ehkäpä palkitsen tämän 4 pisteellä.

Appelsiinitryffeli (4 kpl): Pieni tummasuklainen suorakulmio vinoraidoin koristeltuna. Sisällä on appelsiinitryffeliä. Maku muistuttaa paljon Fazerinaa, mutta kuitenkin tryffeli on ehkä hiukan kovempaa ja suklaa tietenkin tummempaa. Pureskellessa tumma suklaa ei oikein "kohtaa" tryffelin kanssa, imeskellessä taas kokonaisuus on tasapainoisempi, sillä suklaa sulaa päältä nopeasti pois. Vahva kolmonen.

Kermanougat (4 kpl): Suuri linnun kuvilla koristeltu "pliseerausreunainen" ovaalikonvehti. Päällinen on maitosuklaata ja sisällä runsaasti vaaleaa nougattäytettä. Ja maku on ihan loistava! Muistin että tältä maistuisivat Brunbergin nougatkonvehdit, mutta ne olivatkin pettymys. Tämä ei ole. Mukavan kermainen ja pehmeä maku osuu suoraan minun makuhermooni. Ehkä konvehti inan verran olisi kuitenkin saanut olla pienempi. Uskaltaisiko antaa viisi pistettä? No annetaan.

Mansikka-creme (4 kpl): Pieni tumma ristikkokuvioinen suorakulmio, jossa sisällä on hieman kirpsakkaa vaaleanpunaista mansikkatahnaa. Suklaa on mukavan makuista, ei liian kitkerää mutta selkeästi tummaa. Konvehdin pohja on paksu, tykkään siitä. Täytteen maku ei ollut esanssinen, joukossa oli jopa mansikan siemeniä. Vahva kolmonen.

Kirsikka (4 kpl): Korkea tummasuklainen pyörylä, josta maistelukappale oli tarrautunut tiukasti muovikennoon. Sisältä oli päässyt valumaan hiukan tahmaista likööritäytettä, mutta se ei nyt kuitenkaan maistelua pilannut. Haukkaan ja odotusteni mukaan sisältä löytyy runsaasti juoksevaa likööritäytettä sekä pieni kokonainen kirsikka. Konvehdin maku on kyllä liköörikonvehdiksi yllättävänkin tasapainoinen. Suklaa on juuri sopivan tummaa kirsikan kaveriksi, kirsikka ei ole lainkaan esanssinen ja alkoholitäyte ei ole lainkaan liian makeaa eikä toisaalta liian "terävääkään". Liköörikonvehtien aatelia, annan ihan 4 pistettä.

Likööritryffeli (4 kpl): Pienehkö tummasuklainen epäsymmetrisen neliön muotoinen konvehti. Täytteenä on liköörillä maustettua tryffeliä kohtuullisen hintsusti, suklaapohja on paksu. Konvehti on tuoreen tuntuinen, mutta likööri ei ihan hirveästi maistu tryffelissä, varsinkin kun itse tryffeliäkin on suhteessa niin vähän. Kolme pistettä.

Helminougat (2 kpl): Valkosuklaisia konvehteja on osunut rasiaan vain kaksi, mutta ne ovatkin sitten sitäkin suurempia. Pallomaisen konvehdin valkosuklaapäällys on erittäin paksu ja sisältä löytyy vielä runsaasti nougattäytettä. Makukokonaisuus on hyvä, molemmat komponentit maistuvat ja sopivat yhteen. Valkosuklaa on maukasta, joskin makeaa, ja ihmettelenkin konvehdin kokoa... Pienemmälle konvehdille olisi ehkä irronnut enemmänkin pisteitä, tälle lähti kolme.

Rommirusina (4 kpl): Pieni tummasuklainen kampasimpukan muotoinen konvehti. Rommirusina ei noin etukäteen kuulosta hirveän houkuttelevalta mutta puraisen rohkeasti konvehtia. Täytteen rakenne on hyvin yllättävä, se on kuin viikunahilloa tai mätiä sisältävää tahnaa. Makustelen täytettä ja kyllä se pidemmän maistelun jälkeen selvästi rommirusinalle maistuu, alkoholin terävyys on aika mietoa mutta maistettavissa, ja rusina on möyssätty todella pieneksi mutta maun tunnistaa. Varsin erikoinen konvehti, mutta tuo piristystä tryffelivoittoiseen kokonaisuuteen. Kolme pistettä.

Kolmoispähkinä (4 kpl): Tämä on konvehti jonka muistan parhaiten rasiasta jo lapsuuden ajoilta. Eli kolmion muotoisessa pienessä maitosuklaakonvehdissa on sisällä kolme kokonaista hasselpähkinää. Suklaa on tuttua marabouta ja pähkinät rouskuvat kivasti suussa. Aavistuksen kuiva kokonaisuus on, sillä pähkinää on suklaaseen nähden paljon. Maku on kuitenkin silti oikein maukas. Nostalgiastakin vielä nostoa siten että 4 pistettä irtoaa.

No niin, sitten rasiakeskiarvoon, joka on 3,32. Ihan hyvää perustasoa siis, eli aika mukavasti sisältö kohtasi odotukset ja hinta-laatusuhde on mielestäni ok. Kivaa vaihtelua ainaisiin Fazerin ja Pandan bokseihin.

Susanna K 12.11.2005
Kolmoispähkinä: Maitosuklaapäällysteinen konvehti jonka alta paljastuu pähkinää, ilmeisesti hasselpähkinä. Pähkinä ei mielestäni sovi tähän konvehtiin ollenkaan, suuhun jää ällöttävä pähkinän jälkimaku ja kaiken huipuksi koko pähkinä jämähtää hampaisiin. A: 1

Applesiinitryffeli: Tummalla suklaala päällystetty konvehti jossa pitäsis olla ilmeisimmin appelsiinitryffeliä tai jotain makua. Lähinnä oli tumman suklaan pläjäys. Odotin että suussani maistuisi appelsiinin maku mutta tyhjäksi jätti koko konvehti. A: 1

Helminougat: Ainoa valkosuklaa koko rasiassa, joka maistuikin aivan taivaallisen ihanalle. Ei mitään ihme mössöä sisällä vaan herkullisen pehmeä kokonaisuus. A: 5

Kookostoffee: Maitosuklaakonvehti jossa toffeeta sisällä, kiva kookosvivahde myöskin tulee maussa esille kuitenkaan ei liikaa sitä ole vaan sopiva määrä. Ehkä hieman äkkimakea mutta Marabou on sellainen. :) A: 4

Syysnougat: Konvehti tuoksuu kahville ja maistuu myös sille.Muhkea maitosuklaa joka sujahtaa suuhun nopeaa ja taatusti suklaan himo tyydyttyy. A: 4

Rommirusina: Tumma suklaa jossa sisällä pistävän kirveltävää rommin esanssia, joten nielaisen nopeaa kyseisen suklaan jotta pääsen kurlaamaan pahan maun pois vedellä. A: 1

Ranskan Nougat: Nougat sanan varsinaisessa merkityksessä! Ihan kivikovaa toffeeta jota sai tosissaan pureskella! Tumma suklaa ei helpottanut asiaa. A: 1

Kirsikkalikööri: Ensi puraisulla turskahti mukavan makuista kirsikan makua mutta heti perään tuli suuhun pistävä maku joka aukaisi samalla tukkoiset sieraimeni! :) Siis niin polttavaa likööriä että ei kiitos! A: 1

Munalikööri: Makea konvehti jossa tumman suklaan sisällä munalikööriä, mikä oli aika mieto. Olen huomannut että usein liköörikarkit ovat päällystetty tummalla suklaalla, I wonder why?! Ei tehnyt vaikutusta minuun. A: 1

Pähkinätryffeli: Maraboun perusmaitosuklaan makuinen, sopivan makea ja ei onneksi mitään pähkinä mössöä sisällä kuten nimi enteili. Yksi Aladdin-konvehtirasian parhaista. A: 5

Trofè Nougat: Mitähän nimi mahtaa kertoa suklaasta?? Maitosuklaakonvehti jossa ei ollut mitään säväyttävää makua, ei alku,-keski eikä jälkimakua. Ihan turha konvehti koko rasiassa tai sitten makuaistini on kadonnut jonnekkin... A: 1

Noisette: Pieni, siro konvehti joka suli suuhun melkein heti. Maku oli sulavan pehmeää maitosuklaataa josta pidin. Jälkimaku sopivan makea. A: 4

Kermanougat: Konvehtirasian ilmeisimmin isoin suklaa jonka maku on todella herkullinen, niin täydellistä maitosuklaataa jonka sisällä samettista nougata. Yksinkertaisen hyvää! A: 5

Likööritryffeli: Tumman suklaan konvehti jonka liköörimaisuus oli positiivisesti yllätys. Odotin karmean pistävän kurkkua polttelevaa töhnää joka valuu kurkkuun mutta se olikin neutraalia ja kivan pehmeää.Ihmeiden aika ei ole ohi! :) A: 4

Aladdin- konvehtirasia oli kokonaisuutena melkoinen pettymys. Keskiarvoksi tuli reilut 2,7. Tumman suklaan ystävälle loistava valinta joulukonvehdiksi tai muuten vaan lahjaksi tai kahvipöydän antimeksi. Aladdin-rasia on pääosin tummaa suklaata, tosin pari poikkeusta mahtuu joukkoon. Valitettavasti tämä rasia ei kuulu suosikkeihini, kun konvehtirasiaa olen ostamassa.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
www.lehtikuningas.fi www.lehtitarjouksia.com
Laatusuklaa Klaani