Laatusuklaa

MARABOU Suklaalevyraadissa

Marabou paradis
Tuotteen Marabou paradis valmistusmaa on Ruotsi. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 3,00 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Marabou -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Rasiat, pussit & yksittäiskäärityt.
 

Jenni V 08.02.2016
Tuttuakin tutumpi aski, isoäidin äidillä oli aina tällainen jouluna lapsuudessani. Tosin sisältö on tainnut ainakin osittain vaihtua matkan varrella. Tämän hetkisessä versiossa on yhteensä 13 eri varianttia, joista yksi on valkosuklainen. Maitosuklaisia laatuja on kaikkia 4 kpl, valkosuklaisia vain kaksi, yhteensä 50kpl kahdessa kerroksessa.

Seljankukka: Pyörylä, jonka sisälle mahtuu runsaasti varsin makeaa valkoista tahnaa. En oikein tiedä, miltä seljankukka maistuu, minusta tämä maistui enemmän sitruksiselle kuin millekään kukalle. Joka tapauksessa, raikkautta olisi kaivattu lisää, tahnaa oli suhteessa liikaa ja se oli liian sokerista. Kakkonen.

Vadelmalakritsi: Pieni harkko,joka tuntuu olevan umpimaitosuklaata, joukossaan varsin kovia salmiakkipaloja ja vadelmansiemeniä. Vadelma-lakuyhdistelmä on klassikko, ja toimiikin ihan hyvin makean suklaan kanssa, salmiakkisuuskaan ei ollut liian pistävää. Ainoa mikä häiritsi oli sattumien kovuus. Kolmonen.

Kookostoffee: Pähkinänkuoren muotoinen konvehti ei yllättäen olekaan pähkinäsuklaata, vaan sisällä on melko juoksevaa toffeeta jonka joukossa on kookoshiutaleita. Onpas maistuva yhdistelmä, kookos tuo jotenkin toffeen makuun raikkautta, eikä toffee itsessäänkään ole liian makeaa vaan mukavan juoksevaa massaa. Nelonen.

Tryffeli: Pyöryläkonvehti, jossa sisällä on tummahkoa kaakaoista massaa. Aika lailla tästä tuli mieleen Lindor-maitosuklaapallot, jotka mielestäni maistuvat enemmän margariinille kuin kaakaolle. Makua olisi tarvittu lisää, rasvan maku jää päälimmäiseksi. Kakkonen.

Helminougat: Tämä valkosuklaakonvehti on ihan valtava. Sisällä on inhoamaani hasselpähkinätahnaa, maku on kuin suoraan halpis-saksalaisista konvehdeista. Öklö olo koko konvehdin syömisen jälkeen. Kakkonen.

Marsicreme: Ristikkokuvioitu pieni suorakulmio, jossa täytteenä on marsipaania. Ja yyh, sellaista vetistä, alkoholin aromilla varustettua sellaista! Miksi? Ei näitä, kakkonen maksimissaan.

Rommirusina: Kampasimpukan muotoinen konvehti, jonka odotan olevan jotain tryffelimäistä, mutta tässä olikin juokseva karamellimainen täyte. Karamellissa oli vahva alkoholin aromi ja muutama pieni rusinan rämmäle joukossa. Sama makumaailma jatkui kuin marsipaanissa, liian terävä alkoholin maku ja toisaalta tahna liian makeaa alkoholiin yhdistettäväksi. Kakkonen.

Likööritryffeli: Epäsymmetrisen mallinen nelikulmio, jossa on erittäin paksu suklaakuori ja maltillisesti mukavan rakenteen omaavaa, tummahkoa, miedosti alkoholilta maistuvaa täytettä. Tämä oli ihan hyvää, ehkä jopa ihan pieni terävyys olisi vielä tehnyt tryffelille hyvää (vaikka äskeisistä valitinkin että alkoholia on liikaa). Kolmonen, ihan maistuva konvehti.

Syysnougat: Iso lehden muotoinen konvehti, jonka muistan maistelleeni muissakin Maran askeissa. Konvehti on aika valtava, ja sisälle mahtuu paljon makeaa, kahvin aromilla varustettua, vähän jotenkin äklöntunkkaista tryffeliä. Ehkä pienempänä ja tummalla suklaalla olisi menetellyt, nyt taidan päätyä kakkoseen.

Kermanougat: "Helmalakanareunainen" ovaali konvehti, jossa päällä on alkuperäisen Maran logon mukaisesti haikaroita. Tämänkin muistelen maistelleeni ennenkin, ja vaikka konvehti onkin iso, rasvainen ja makea, on tämä aikamoista nannaa. Sisällä oleva vaalea nougat muistuttaa rakastamaani Brunbergin nougat-konvehdin makua. Sen verran ylärajoilla alkaa kuitenkin tuo koko ja makeus olla, että vitosesta jäädään piirun verran. Nelonen siis.

Pehmeä toffee: "Pursotetun" näköinen pieni puikula, täytteenään juoksevaa toffeeta. Toffeen mausta ja kiiltävän venyvästä rakenteesta tulee hieman mieleen dumle, tosin täyte on juoksevampaa. Kokonaisuus on ihan supermakea, ja siksi pisteitä kolme.

Mantelitryffeli: Harkon mallinen pieni konvehti vinoviivakoristein. Jos nimi ei olisi kertonut tämän olevan mantelitryffeli, en olisi mantelia tästä kyllä maistelemalla löytänyt. Eikös maun sitten pitäisi olla jotain mignonmaista? Ei valitettavasti kyllä yltänyt lähellekään sitä, tryffeliä on kyllä sisällä mutta se ei juuri maistu. Tylsä, ei nyt paha mutta ei mitään kehuttavaakaan ole. Kolme.

Pähkinätryffeli: "Auringonsätein" koristeltu nelikulmainen konvehti. Maistelen maistelemistani, mutta en kerta kaikkiaan löydä mitään eroa mantelitryffeliin. Pähkinä tässä ei maistu. Tylsää. Kolmonen.

Kaiken tämän maistelun jälkeen päädytään kokonaisarvosanaan 2,72. Arvosanaa painoi alas tylsyys ja ylimakeus, toisaalta oli hylätty sellaisia klassikkoja kuin trofenougat ja kolmoispähkinä. Sen sijaan olisi hyvin voinut karsia tuosta tryffeleiden ylitarjonnasta.

Salla Elina Salo 02.12.2007
13 erilaista konvehtia, joista 12 maitosuklaata, 1 valkosuklaa. Kaksi identtistä kerrosta. Kaikkia muita konvehteja koko rasiassa yhteensä 4 kappaletta, mutta valkosuklaista Helminougat’ta vain kaksi. Yhteensä konvehteja rasiassa 50 kpl. Entinen lempikonvehtirasiani on harmillisesti muuttunut melkoisesti viime vuosina, eikä se enää houkuta keskinkertaisilla konvehdeillaan. Kovin tylsän oloinen konvehtirasia, hyvin samanlaisia konvehteja koko rasia täynnä. Kokonaiskeskiarvo 2,72 pyöristyy ylöspäin täyteen kolmeen.

Kermanougat (4 kpl) (3 pistettä)
Pidän isokokoisista konvehdeista ja tämä on juuri sellainen. Maraboun maitosuklaapäällisen sisällä kermainen nougattäyte. Nougattäyte maistuu Maraboun Dubbelnougatin vaaleammalta osalta, joka on mielestäni oikein hyvää. Koostumus tässä konvehdissa jämäkkä, mutta samalla pehmeä. Voinen ja hieman ylimakea suupala.

Likööritryffeli (4 kpl) (2 pistettä)
Liköörin makua on todella maltillisesti, tuskin havaittavissa olevana lisänä tässä konvehdissa. Ruskea tryffelilikööritäyte pysyy hyvin sisällä, vaikka onkin hyvin pehmeä. Jälkimakuna Maraboun perusmaitosuklaa. Vaikkei liköörin makua ollutkaan kuin nimeksi, silti sen maku häiritsi sen verran, etten voinut antaa enempää pisteitä.

Kolmoispähkinä (4 kpl) (4 pistettä)
Kolme pähkinää maitosuklaan sisällä. Yksi tämän konvehtirasian suosikeistani. Kokonaiset pähkinät rouskuvat kivasti, eikä konvehti ole liian kuiva. Näitä voisi myydä vaikka pussissa erikseen.

Pähkinätryffeli (4 kpl) (3 pistettä)
Pehmeä tryffelitäyte suorakaiteen muotoisen konvehdin sisällä on jotenkin valjun makuista, vähän vetistä. Suklaa sulaa toffeemaisen hitaasti suussa. Pähkinäisyyttä en tästä konvehdista saanut irti yhtään.

Trofénougat (4 kpl) (3 pistettä)
Pieniä pähkinän murusia spiraalilla koristellussa maitosuklaakonvehdissa. Tämän rasian tryffelit ja nougatsuklaat eivät oikein erotu toisistaan. Kermanougat’sta tämän erottaa korkeintaan juuri noista pähkinämurusista.

Rommirusina (4 kpl) (2 pistettä)
Simpukan muotoinen rommirusinakonvehti maistuu juuri siltä, miltä sen pitäisi. Rommilta. Rusinan häivähdyksen voi löytää, mutta vain silloin, jos tietää sitä etsivänsä. En oikein pidä alkoholin(maun) ja suklaan yhdistämisestä.

Pehmeä toffee (4 kpl) (3 pistettä)
Todella makeaa ja todella pehmeää. Jos en konvehdin nimeä tietäisi, luulisin tämän olevan nougat’ta. Toffee tulee esiin korkeintaan pienenä jälkimakuna. Toffeesisus on hyvin löysää.

Helminougat (2 kpl) (2 pistettä)
Pyöreän jäävuoren näköinen konvehti. Valkosuklaan maku jää täysin pähkinältä maistuvan nougattäytteen varjoon. Tosi rasvaisen oloinen ja makuna muistuttaa harmittavasti halpaa pähkinäsuklaata. Pettymys! Hienoimman näköinen konvehti rasiassa.

Kookostoffee (4 kpl) (3 pistettä)
Kookos on ihanaa! Kookostoffeesisus on yllättävän löysä, kookossuklaissa olen tottunut jämäkkyyteen. Kookosta olisi voinut olla enemmänkin, mieluummin olisin vaihtanut turhan toffeen kokonaan pois tästä konvehdista.

Tryffeli (4 kpl) (3 pistettä)
Omituisen makuista tryffelisuklaata. Aavistus kahvin makua? Ryhdikäs konvehti, joka hieman löyhällä maullaan yllätti. Silti, ihan maistuva suklaakonvehti.

Mantelitryffeli (4 kpl) (3 pistettä)
Mantelin makua saa tästä konvehdista hakea tosi pitkään, minä en löytänyt sitä ollenkaan. Maku on hyvin lähellä Fazerin Sinistä, sulaakin samalla tavalla. Ellen toisin tietäisi, sanoisin ihan tavalliseksi pehmeäksi maitosuklaakonvehdiksi. Mantelia tai tryffeliä en kohdannut maussa.

Syysnougat (4 kpl) (2 pistettä)
Lehden muotoinen syysnougatkonvehti. Syksy lienee nimessä juuri tuon lehden takia. Kovin syksyistä oloa tästä suklaasta ei muuten saa. Konvehti on muhkean kokoinen. Vahva kahvin makuinen, pehmeä kahvinougattäyte ei ole ollenkaan makuuni. Liian vahva kahvi pilaa konvehdin.

Marsicrème (4 kpl) (2 pistettä)
Marsipaani voi olla tosi hyvää tai tosi huonoa, välimaaston marsipaaneihin en ole vielä törmännyt. Tässä konvehdissa marsipaani on juuri sitä vetistä, alkoholilta maistuvaa mallia, josta en pidä. Maitosuklaakin meni ihan hukkaan tämän marsipaanisisuksen päällysteenä.

Jarkko 26.11.2005
Maraboun Paradis ja Aladdin kuuluvat suomalaisen joulun vakiovarusteisiin. Aladdinista on erillinen makuarvio, joten tämä makuarvio keskittyy ensinmainittuun, vaikkakin rasioilla on paljon muutakin yhteistä kuin valmistaja. Rasioissa on monta samaa konvehtia, joskin kuorrutesuklaan tummuusaste voi rasioiden kesken vaihdella.

Rasian konvehdit on jaoteltu kahteen kerrokseen. Molemmissa kerroksissa on 27 konvehtia, joista kaikki paitsi yksi on maitosuklaata. Se yksikin on valkosuklaata, joten tumman suklaan ystäville tämä on väärä rasia suklaahimon tyydyttämiseen. Kussakin kerroksessa erilaisia konvehteja on 14 kappaletta.

Kermanougat: Rasian koristeellisin yksilö. Maku on lähes pelkästään maraboun suklaan. Ainoastaan pienenpieni nougatvivahde paistaa läpi. Mahtavaa namia, onneksi näitä saa toisenkin heti perään... (2 kpl/krs) 5p

Espanjan nougat: Varsin hassusti nimetty tämä nougatiksi. Suklaan sisällä on jotain jauhemaista ja hieman appelsiinille maistuvaa juttua. Maku on ok, mutta koostumus on jotenkin omituinen, ehkä hieman rakeinen. (2 kpl/krs) 2p

Tryffeli: Peruskamaa tryffelin mausta pitävälle. Omaanmakuun tryffeli ei ole enää aikoihin sopinut kovin hyvin, mutta kyllä tätä pahimpaan suklaanhimoon syö. Ja oikeastaan vaikka ei ihan NIIN kauhea himo edes olisi... (2 kpl/krs) 3p

Rommirusina: Nimi ei ainakaan houkuta allekirjoittanutta. Myöskään ensimmäinen tai neljäs puraisu ei houkuta. Liian paljon rommia. Positiivista tässä on rusinaosuus. Suuhun jää suklaan liukenemisen jälkeen aitoa rusinaa. Tuntuu ihan kuin olisi SunMaidia syönyt. (2 kpl/krs) 1p

Likööritryffeli: Ei uppoa meikäläiselle nämä liköörinmakuiset suklaat ollenkaan. Maku on aika ällöttävä ja tekisi mieli sylkäistä ulos koko juttu. Maku muuttuu loppua kohti rusinamaiseksi, eli paranee hieman, mutta vain hieman. (2 kpl/krs) 1p

Mantelitryffeli: Tässä on se ”peruskonvehdin” maku ja koostumus. Ei mitään erikoista hyvässä tai pahassa. Pienenpieni miinumerkki maun tummuudesta. (2 kpl/krs) 3p

Noisette: Anteeksi kovasti, mutta ei voi kieltää etteikö tämä kiemura muistuttaisi ulkonäöltään pienen koiran jättämää läjää... Makukaan ei ole täydellinen, vaan konvehti on kuin rasvasta tehty mutkale. Ei ollenkaan hyvä. (2 kpl/krs) 2p

Syysnougat: Kaunis ja vähintäänkin riittävän kookas puun lehden muotoinen konvehti. Kahvin maku tulee selvästi esille. Koostumus on täyteläinen, makukin kohtuullinen. (2 kpl/krs) 3p

Kolmoispähkinä: Rasian aatelia siitä asti kun ensimmäistä kertaa olen tätä maistanut. Runsaasti pähkinää ja makeaa suklaata. Naminami. Näitä mahtuisi kyllä enemmänkin kuin kaksi per kerros (tämä vinkkinä Maraboun suuntaan). (2 kpl/krs) 5p

Helminougat: Lähes puolikkaan pingispallon kokoinen valkosuklaapallo, jonka sisällä täytetläsitä nougatia. Nougatin maku peittää valkosuklaan maun alussa kokonaan, mutta loppua kohden valkosuklaan maku ilmestyy jostakin ja jälkimaku suussa onkin valkoinen nougatmaisuuden sijasta. Mielentiintoinen yksilö. (1 kpl/krs) 5p

Marsicréme: Nimi antaa odottaa marsipaania ja sitähän tämä täyte onkin. Löysää marsipaania. Hyi yäk! (2 kpl/krs) 1p

Kookostoffee: Kookosta ja toffeeta. Voisiko parempaa enää ennakkoon odottaa? Maku täyttää kaikki odotukset. Aivan mahtava makujen yhdistelmä. Tästä tuotteesta voisi kehitellä vaikka oman tuotteen. Ai niin, onhan Maraboun valikoimassa ennestäänkin jo Co-Co, joka on aika lähellä tätä makua. (2 kpl/krs) 5p

Trofé-nougat: Jotain pientä rousketta kuuluu hampaista kun tätä syö. Lieneekö seassa pähkinänmurusia vai jotain muuta murutavaraa, mutta ihan hyvää kuitenkin. Murujen maku ei ole kovin pähkinäinen, jos se pähkinää on. (2 kpl/krs) 3p

Pähkinätryffeli: Tryffeliksi vaalea konvehti, jossa nimestään huolimatta ei ole pähkinänmurusia tai kokonaisia pähkinöitä. Pähkinä on ilmeisesti jauhettu massaan, mutta ei sitä maustakaan juuri huomaa muutoin kuin hyvin pienenä vivahteena. Hyvä konvehti. (2 kpl/krs) 4p

Kaikkia paitsi yhtä konvehtia on 2 kappaletta, joten lukumäärään suhteutetun keskiarvon laskeminen on turhaa. Konvehtien arvosanojen keskiarvoksi muodostui yllättäen melko tasan 3 (3,07), joka yllätti minut hieman. Etukäteen ajateltuna olisin arvellut rasian saavan minulta paremman arvosanan, mutta tämäpä olikin ensimmäinen kerta kun näin ihan konvehti konvehdilta käyn rasian läpi myös kynän ja paperin kanssa. Muutoinhan näitä rasioita on vuosien aikana koluttu jo useampi kappale.

Maraboun Paradis on varmasti jatkossakin meidän joulupöydissä vakiovieras, mutta nyt kun arvosana muodostui noinkin pieneksi, niin tulee varmasti katseltua muita (kalliimpia) rasioitakin hieman enemmän. Suklaassahan kuitenkin tärkeintä on maku, eikä pelkästään edullisuus.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
www.lehtikuningas.fi www.lehtitarjouksia.com
Laatusuklaa Klaani