Laatusuklaa

MARABOU Suklaalevyraadissa

Marabou fortuna (500g)
Tuotteen Marabou fortuna (500g) valmistusmaa on Ruotsi. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 3,00 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Marabou -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Rasiat, pussit & yksittäiskäärityt, Tuotannosta poistuneet.
 

Satu 09.11.2005
Marabou Fortuna. Marabou Fortuna... Marabou Fortuna? Täytyypä sanoa, että huolimatta ajoittain runsaasta suklaansyönnistäni ja mieltymyksestäni Maraboun suklaisiin, en ole aiemmin Fortuna-rasiaan kurkistanut. Sain nopeasti selville, että minkään pikkukaupan valikoimiin tämä Aladdin-rasian hienostuneempana versiona lanseerattu tuote ei kuulu. Lopulta löysin mustanpuhuvaan aaltopahviin verhoillun puolen kilon rasian isosta marketista 16,50 euron hintaan. Tuplakokoinen olisi lähtenyt tuplahinnalla.

Pahvipakkauksessa ei ole kuvan kuvaa sisällöstä saatikka sitä perinteistä "tarjoiluehdotusta" messinkitarjottimineen. Pieni huomaamaton "MILK & PLAIN CHOCOLATES"-teksti varmistaa, että suklaasta tässä nyt kuitenkin on kysymys. Ei muuta kuin repimään "Öppnä här"-lärpykkeistä.

Haa, sisältä löytyy perinteinen kelmukääritty rasia, jonka väritys ja kuvitus jatkavat pahvikuoren mustaa linjaa. Pohjan pikkuteksti kertoo suomeksi, että kyseessä on "Valikoituja suklaakonvehteja". Päällyskelmu antaa onneksi nopeasti periksi ja tuttu konvehtirasian paljon lupaava tuoksu vastaanottaa herkuttelijan. Tunnen kuinka silmäni kirkastuvat ja suu kääntyy hymyyn. Vaikka rasiassa on monta Aladdin- ja Paradis-rasioista tuttua konvehtia, on vaikutelma ylellisempi, kun kaikki suklaat ovat yhdessä tasossa. Harmi, ettei tullut hankittua sitä tuplakokoista...

Rasian strategiset mitat:
- 52 konvehtia, joista 30 vaaleaa ja 22 tummaa
- 8 kultafoliolla päällystettyä
- 16 eri makua, joista 9 vaaleaa ja 7 tummaa

Ägglikor, Eggnog, 4 kpl
Maku onneksi enemmän suklainen kuin liköörinen. Ei lainkaan pistävä. Sotkun välttämiseksi kannattaa heittää kokonaisena suuhun.
2 pistettä.

Romrussin, Rum and raisin, 4 kpl
Tuttu simpukka. Sisältö pehmeämpää kuin muistin (sotkuvaroitus). Pienet rusinanpalat tai paremminkin hiutaleet jäävät kivasti seikkailemaan suuhun. Likööri on liian voimakasta makuuni.
2 pistettä.

Brandymarsipan, Brandy marzipan, 1 kpl
Tämä on kai se, mistä pitäisi taistella, kun ei ole kuin yksi kappale. Osittain kultafoliolla päällystetty tötterö, jonka sisällön maku tuo mieleen nelostien varrella olevan hirsisen huoltamojuottolamatkamuistomyymälän pistävän tunkkaisen hajun. Rakeinen koostumus tuntuu vastenmieliseltä ja brandyn maku on aivan liian vahvaa makuuni. Tästä en lähtisi taistelemaan.
1 piste.

Mocca, 4 kpl
Tätä flamengo-kuvioitua konvehtia en muista ennen nähneeni. Sisälmyksen koostumus on nougatmainen ja kahvin maku on selkeä, muttei liian voimakas. Ei paha.
2 pistettä.

Caribbean toffee, 3 kpl
Maitosuklaan sisällä on pehmeää toffeeta ja kookoshiutaleita. Hiutaleita on juuri sopivasti, mutta suklaa peittyy toffeen maun alle.
4 pistettä.

Valnötskrokant, Walnut crocant, 4 kpl
Marsipaanisisällys maistuu voimakkaasti ja peittää kaikki muut oletetut maut. Pettymys.
2 pistettä.

Valnötskubbe, Walnut dream, 4 kpl
Kultafoliopäällys ja sisällä taas marsipaania. Aika mautonta. Pettymys.
3 pistettä.

Mandeltryffel, Almond truffle, 4 kpl
Täyttä tavaraa ja hento tryffelin maku.
3 pistettä.

Mandelsplitter, Almond cluster, 3 kpl
Tämän Marabou osaa parhaiten. Oikean kokoista mantelirouhetta on juuri sopivasti. Onneksi tätä myydään levyinäkin.
5 pistettä.

Gräddnougat, Swiss cream, 4 kpl
Kermaista suklaata. Mmm. Maku on täyteläinen, mutta jään kaipaamaan jotain piristystä.
4 pistettä.

Trofénougat, Trofé, 4 kpl
Jouluinen mausteinen konvehti. Näitä pitäisi syödä kynttilänvalossa tarkkaan valikoidussa seurassa.
5 pistettä.

Noisette, 2 kpl
Tulee voinapit mieleen. Makukaan ei ole niistä kovin kaukana. Yllätyksetöntä.
3 pistettä.

Apelsinmarsipan, Orange marzipan, 2 kpl
Appelsiinimarsipaanin ja tumman suklaan tasavahva sekoitus.
3 pistettä.

Korsbär i likör, Cherry in liqueur, 3 kpl
Kultafoliopäällysteinen konvehti, jonka sisus koostuu vahvasta likööristä ja oikeista pureskeltavista kirsikanpalasista. Tumma suklaa ei maistu lainkaan.
1 piste.

Nöttryffel, Hazelnut delight, 2 kpl
Tasainen koostumus ja pähkinäinen maku.
4 pistettä.

Likörtryffel, Liqueur truffle, 4 kpl
Tämä ei ollutkaan valuvaa. Likööri ei ole liian vahvaa, joten suklaakin maistuu.
2 pistettä.

Huh, olipa aikamoinen urakka. Eikä kokonaisuudessaan kovin miellyttävä sellainen. Olin etukäteen ajatellut, että rasiasta löytyy varmasti monta uutta herkullista konvehtimakua, mutta sen sijaan sainkin liian monta marsipaanitäytteistä konvehtia. Jouduin toteamaan pettyneeni ja epäuskoisuuden vallassa päätin laskea antamieni pisteiden keskiarvon. Sain keskiarvoksi 2,875 pistettä, mikä varmisti tuntemukseni myös numeerisesti. Suhteutettu keskiarvo, jossa on otettu huomioon kunkin konvehdin lukumäärä, on hieman korkeampi eli 2,93 pistettä. Joka tapauksessa kumpikin keskiarvo jää alle kolmosen. Muutamaan sanaan kiteytettynä rasia on mielestäni hieman keskitasoa huonompi.

Maistelustani on nyt kulunut kaksi viikkoa. Kirjoitan arviotani puhtaaksi ja keittiön kaappiin sullotussa rasiassa on vieläkin jäljellä 14 konvehtia eli yli neljännes. Eipä ole tässä taloudessa ennen moista tapahtunut. Onneksi en sittenkään sortunut siihen tuplakokoiseen.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
www.lehtikuningas.fi www.lehtitarjouksia.com
Laatusuklaa Klaani