Laatusuklaa

FAZER Suklaalevyraadissa

Fazer collection (250g)
Tuotteen Fazer collection (250g) valmistusmaa on Suomi. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 3,00 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Fazer -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Rasiat, pussit & yksittäiskäärityt, Tuotannosta poistuneet.
 

Jenni V 05.08.2014
Jokunen vuosi sitten Fazer toi markkinoille neljänneskilon sekoituspusseja yksittäiskäärityistään. Pusseja on kahdenlaisia väritykseltään, valko-sinisiä ja valko-punaisia, mutta sisältö on sama (tosin se on vuosien varrella vaihdellut). Nykyisestä pussista löytyy Fazerin Sinistä, 47-prossaista, geishaa ja dumlea, eli erittäin perusvalikoimaa. Jotenkin en ihan ole vielä hiffannutkaan pussin markkinarakoa, hintaa kun on suhteessa huomattavasti enemmän kuin yksittäistä makua sisältävillä pahvibokseilla. Pussikaan ei ole mitenkään hirveän tyylikäs, joten en usko senkään olevan syy menekkiin. Noh, kai näitä ihmiset sitten ostaa, minä tosin vain puoleen hintaan alesta. Arvelen konvehtien lukumäärän vaihtelevan mauittain pussista riippuen, joten arvioin konvehdit painottamatta lukumäärillä.

Fazerin sininen: Klassikoiden klassikko ansaitsee ilman muuta paikkansa tällaisessa collection-pussissa.Tinkimättömän laadukkaalta maistuu aina, ja omalta itseltään. Suussa sulava, sopivan kokoinen, ei liian makea. 4 pistettä.

Geisha: Hmm, mielenkiintoista, tuntuupa geisha makealta näin sinisen jälkeen maistettuna, vaikka senkin kuoriosa lienee samaa sinistä. Vissiin tuo täytteen hasselpähkinäkrispin makeus ponkaisee sitten kuorenkin läpi. Viinikaappilämpöinen konvehti sulaa nopeasti, ja sisällä on runsaasti melko pehmeää vehnäkrispiä, jopa niin paljon, että maku kääntyy hasselpähkinästä enemmän vohvelimaiseksi. Kaunis kääre ja klassikkomaku oikeuttavat geishan paikan myös collectionissa, mutta siniseen verrattuna tämä on kolmonen, krispisyyden ja makeuden takia.

47% cocoa: Semitummaa pääsiäsmunasuklaata niin tuoksultaan kuin maultaan. Suklaa on aavistuksen kovempaa kuin sininen, mutta omaperäinen aromi on muuttunut tusinatavaraksi. Jälkimakua ei varsinaisesti ole. En välitä näistä puolitummista, kaksi pistettä. Sopii kuitenkin kääreensä puolesta collectioniin.

Dumle: Dumle? Siis miksi? Omituinen valinta collectionin neljänneksi konvehdiksi, sen verran eri sarjaa se on sekä maultaan että designiltaan kuin muut pussin konvehdit. Vaikka Fazermint olisi ollut tyylikkäämpi ja linjakkaampi valinta. Sinällään maultaan Dumle on klassikko, mutta yhdistäisin sen mieluummin sitten vaikka Da Capon ja Pätkiksen kanssa samaan pussiin. Mutta kun se nyt tässä pussissa on, niin itseltään se sielläkin maistuu. Suklaakuori on vaalea ja ohut, ja sisällä on runsaasti harmillisen sitkeää, ominaisen "dumlemaista" toffeeta. Makeaa ja hampaisiin tarttuvaa, sen verran häiritsevästi että en kyllä anna kuin kaksi pistettä.

Pussille tulee näin keskiarvoksi 2,75 joka pyöristyy kolmeen. Perus-kiva pussi siis, mutta hiukan linjaton eikä todellakaan tuo mitään uutta Fazerin valikoimaan.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
www.lehtikuningas.fi www.lehtitarjouksia.com
Laatusuklaa Klaani