Laatusuklaa

J.D. GROSS Suklaalevyraadissa

J.D. Gross Arriba superieur 81%
Tuotteen J.D. Gross Arriba superieur 81% valmistusmaa on Saksa. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 2,44 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki J.D. Gross -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Bean to bar / Single origin, Kaakaopitoisuus 75-84%, Levyt (lisukkeettomat), Reilun kaupan tuotteet.
 

Joona 08.03.2016
Tummaa suklaata suurin palasin, varustettuna hienoilla kuvilla. Suklaa on kaakaoprosenttiin verraten (ja myös laatuun?) hyvä; levy tätä maksoi 1.89 euroa.

Aloitetaan tuoksusta: Melko mitäänsanomaton tuoksu, pieni kaakaonhäivähdys huomattavissa. Oikein tarkasti haistellessa huomaa vienon vanilian tuoksu.

No, entäpä maku? Imeskellessä suklaa sulaa suuhun suhteellisen hitaasti, ja alussa on tunkkainen, jauhoinen maku. Maku on lähes epämiellyttävä, mutta onneksi pidemmälle edetessä esiintyy kaakaon maku. Kun suklaa on täysin sulanut, tunkkaisuus tulee taas esille. Suklaan rakenne myöskin pureskellessa jauhoinen ja maku yhtä tunkkainen kun imeskellessä. Pieni kaakaon häivähdys on huomattavissa kuten imeskellessä.

Kaikin puolin melko tunkkainen suklaa, jonka koostumus ja edellämainittu tunkkaisuus laskevat arvosanaa paljon. Jos kuitenkin tuotteen hinta/laatusuhdetta ja makua kaakaoprosenttiin verraten katsotaan, niin siinä luokassa huippuluokkaa. Minä en kuitenkaan oikein erityisemmin välittänyt tästä, mutta vahva kakkonen, mietin jopa kolmosta hinta/laatusuhteen kantilta.

Sanna K 19.03.2011
Todella tumman näköinen iso ja littana suklaapala, jonka tuoksu on melko kaakaoinen ja voimakas. Maultaan pehmeä ottaen huomioon kaakaon määrän. Koostumus ehkä hieman liian tahmainen, tarttuu hampaisiin melko tiukasti, kuin olisi raakaa kaakaojauhetta laittanu suuhun. Maultaan hyvä ja laadukkaan oloinen tumma suklaa, varmasti maistuisi tumman suklaan ystävillekin!

Sari H 12.03.2011
Tummasuklaan kirous. Ohut ja tyylikäs ulkomuoto, mutta maku tympeä.

Iikka 03.02.2011
Kookas, neliskanttinen ja kohokuvioitu palanen tummaa suklaata. Tuoksu varsin tavallinen. Suklaa on kovaa ja oikein mukavan kaakaoista. Jykevä ja tuhti suklaa tarttuu joka puolelle suuta kuin söisi ehtaa kaakaojauhetta. Vähemmän makean suklaan ystäville, eivätkä hekään levyä varmaan yhdeltä istumalta söisi. Jälkimaku pitkittyy koska suklaan jäänteitä saa kielellä kaavittua hampaankoloista, kitalaesta yms. Varsin kelpo tuote, vaikkakaan ei tämä mitenkään poikkeuksellista ole.

Hanna P 21.01.2011
Voi niin hiano ja iso palanen tummaasuklaata, oikeen hevoskuvioin…Tuoksu on miellyttävä, melko perinteinen tummansuklaan tuoksu, mutta ei pistävällä vaan laadukkaalla tavalla. Puraistaessa melko kova ja kyllä se pistävyyskin makuun tulee, ainakin pureskeltaessa. Pistävää ja kuivaa eli taitaapas olla aikalailla suuri kaakaoprosentti tässä suklaassa. Niin pistävää ja kuivaa, että en vaan voi tykätä tästä vaikka yrittäisin.

Päivi 17.01.2011
Tummaa kyllä on ja korkea kaakaoprosenttikin. Suklaapala on iso ja erittäin kaunis. Väriltään syvän tumma. Päällä kiva koristelu ja valmistajan nimi. Luxuksen näköistä. Jännä nähdä mimmosta maku sitten onkaan. Tuoksuu ainakin tummalle suklaalle. Näherrän reunasta pienen palasen. Naamataulu vääntyy tuhansille kurtuille. Voi kamala! Onpa pahaa! Sulaa kyllä hyvin suussa, mut se kamalan kitkerä maku. Pidän vaan suuta tiukasti kiinni ettei maku leviä. Kitkeryyden takana on häivähdys parempaa makua ja hetkittäin se tulee esiin. Päällä kyllä on kokoajan kuiva kitkeryys, joka muuttuu kuin kahvinporoksi. Tuntuu kuin olisi pistänyt suuhunsa valutetun kahvinporon jämiä. Tummuus säilyy vielä pitkään suussa. Mut ei sit niin järkyttävä maku ole enää. En tykkää, niin en tykkää. Pahaa oli. Jälleen toteen se, että moni kakku päältä kaunis.

Tapani P 23.12.2010
Yllättävän hyvä tumma suklaa, varsikin hintaansa nähden. Sopivan "karvas" maku, mutta jälkimaku jää lyhyehköksi. Miellyttävä uusi tuttavuus jota aion maistella toistekin.

Jarkko 25.02.2010
Numero pahvikääreen kannessa jo varoittelee vähän siitä, että tuimaa tavaraa tuleman pitää. Alkuun täytyy kuitenkin antaa Liiterin väelle ansaittua ylistystä siitä, että kääreen taustapuolelle on viitsitty kirjoittaa infoa kaakaolajikkeesta ja sen alkuperästä. Sehr gut! Asiaan, eli makusteluun. Kaakaon tuoksu on todellakin voimakas, mutta hillityllä tavalla, se on mieluisa. Huoneenlämpöinen palanen napsahtaa mukavasti puraistessa. Suklaa lähtee heti sulamaan ja pelin henkikin tulee heti selväksi: tämä on niitä suklaita, jotka hävittävät kaiken kosteuden suusta ja tarttuu poskien ja kitalaen sisäpintaan muodostaen läpipääsemättömän kalvon vahvaa suklaamassaa. SIitä huolimatta suklaa ei ole kitkerä ja vain hieman karvas. Yllättävänkin asiallinen maun puolesta, mutta tuo suun kuivuminen tietenkin kaipaa aina puoli litraa maitoa per palanen suklaata...

Janne J 22.02.2009
Suhtaudun hieman varauksella näiden Limited Edition -suklaiden arviointiin, sillä junan jo mentyä on turha haikailla tämän suklaan perään - valitan. Pakkaus oli kuitenkin niin tolkuttoman tyylikäs, että käteni alkoi miltei elää omaa elämäänsä ja sujautti suklaan ostoskoriin. 81% on jo niin suuri kaakaoprosentti, että yleensä tällaiset suklaat ovat hyvin kuivakoita ja jopa kitkeriä. Ei kuitenkaan onneksi tällä kertaa, vaan melko napakasti napsahtava suklaa on yllättävänkin pehmeää maultaan ja ylipäätään tuotteessa vallitsee hyvä balanssi kaakaon, rasvan ja suklaan välillä. Kitkeryyttä en havainnut, mutta kyllähän tässä toki kaakao maistuu reippaasti. Erittäin, erittäin hyvä suoritus kaakaoprosentin huomioon ottaen. Tumman suklaan ystävien ei kannata jättää tätä väliin (jos vaan jostain löytyy).
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


UUTISKIRJETILAUS / Hallinnoi

Mobiili Facebook
www.lehtitarjouksia.com
Klaani Luontaistuotteet Lehtitarjoukset