Leader Vegeway Leader Vegeway

NESTLÉ Suklaalevyraadissa

Nestlé pingviini hot & sour mix
Tuotteen Nestlé pingviini hot & sour mix valmistusmaa on Suomi. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 2,00 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Nestlé -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Jäätelöt, Kaakaopitoisuus korkeintaan 5%, Tuotannosta poistuneet.
 

Jenni V 09.08.2013
Iso edellisen kesän uutuustuutti, jossa tuoteselosteen mukaan on "tulista salmiakinmakuista ja sitruunanmakuista kermajäätelöä, kirpeää sitruunakastiketta (9%) ja lakritsinpaloja (2%) sekä vohvelia (18%) suklaanmakuisella kuorrutteella (6%). Eli suklaa ei todellakaan ole tuutissa pääosassa, mutta kun jotain suklaanmakuista on mukana niin arvioidaan nyt sitten. Avatessa käärettä tulee esiin yllätys: sitruunakastike onkin punaista... Yritän etsiä jotakin marjaa ainesosista mutta sitä ei löydy... Erikoinen valinta värjätä kastike punaiseksi, ehkä ovat ajatelleet että tuutin tulisuus korostuu punaisella värillä.

Ärhäköitä ainesosia on Nestlé uskaltanut laittaa mukaan, on luontaista chili- ja sitruuna-aromia, salmiakkia ja alkoholia. Tuutti onkin kohtuullisen tulinen, en oikein erota että mikä jäätelön osa tulisuuden tuottaa. Yhdistelmä on jotenkin vinksahtanut; mitä enemmän jäätelöä syöt, sitä tulisemmalta suussa tuntuu => kaipaat viilennystä => syöt lisää jäätelöä => tulisuus vain lisääntyy. Pohdin pitkään että pidänkö tästä efektistä, ja loppupeleissä tulin siihen tulokseen, että pidän tulisuudesta enemmän suolaisissa ruoissa sekä sopivissa määrin suklaassa, mutta jäätelöön se ei oikein sovi.

Tuutin päällä on lakritsirakeita, jotka ovat hyvin pehmeitä ja hajoavat tuuttia nuoltaessa kastikkeeksi. Tämä toimii hyvin, mutta rakeiden maku on makuuni hiukan liian salmiakkinen. Itse jäätelössä tulisuus painaa sen verran päälle että en siinä enää oikeastaan erikseen salmiakkia maista, sen sijaan sitruuna maistuu selvästi. Sitruunalakun ystävälle tämä onkin varmaan unelmatuutti, mutta itse en ole tuosta yhdistelmästä koskaan juurikaan välittänyt, en tälläkään kertaa.

Vohvelin alkaessa on juoksevaa sitruskastiketta jäätelön sisällä vielä kokonainen lammikko, se on hiukan liian kirpeää näin suurissa määrin joten tällä kertaa vähempi kastike olisi riittänyt, tai mahdollisesti olisi voinut jättää sen kokonaan pois. Suklaavohveli on hyvä, mutta suklaa ei kyllä maun puolesta tähän kokonaisuuteen istu ollenkaan. Sen verran outo sekametelituutti, että kaksi pistettä tälle annan.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


UUTISKIRJETILAUS / Hallinnoi

Mobiili Facebook
Laatusuklaalta maukkaimmat suklaat pukinkonttiin
Klaani Luontaistuotteet