Laatusuklaa

VALRHONA Suklaalevyraadissa

Valrhona alpaco 66%
Tuotteen Valrhona alpaco 66% valmistusmaa on Ranska. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 3,16 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Valrhona -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Bean to bar / Single origin, Kaakaopitoisuus 65-74%, Levyt (lisukkeettomat).
 

Sami 01.12.2012
Tämä Valrhonan tumma suklaa sanoo tulevansa Equadorista, ja olevansa valmistettu pääosin Arriba-pavuista. Suklaan teemana on kukikas tammen maku. Tuoksu on lähinnä marjaisa, ja maistettaessa kaakaon maku nousee vain hetkellisenä häivähdyksenä ensimmäisten makujen joukossa. Tämän peittää kukkien maku, joka jää kaiken muun päälle voimakkaimpana jälkimakuna. Ainoat taustalta selvästi erottuvat maut ovat vanilja ja sokeri, eikä kaakaon maku tule läpi juurikaan - Mikä on 66-prosenttiselle suklaalle saavutus sinänsä. Makeuden vuoksi käyttäisin tätä suklaata leivontaan tai karkkien täytteeksi, yhdistäen sen raikkaisiin ja voimakkaisiin makuihin.

Janne H 22.11.2012
Tuoksu on kirpakka, hedelmäinen ja raikas. Maku alkaa vähän kerrassaan voittamaan. Hieman tuntuu, että olisi tanniinisuutta mukana. Jälkimaku pehmeä, pitkä ja lievästi hapokas. Tämä on tosi hyvää.

Marjatta 01.11.2012
Valrhona Alpacossa on persikkainen, kaakaoinen tuoksu. Makeus, kaakaoisuus, tanniinisuus ja hedelmäisyys ovat hyvin tasapainossa, eikä maku muutu imeskellessä. Kova, rapsakka purra.

Tanja 11.10.2012
Valrhonan Alpaco suklaa suklaa on erittäin onnistunut kokonaisuus. Tuoksu on ihanan suklainen ja hedelmäinen. Suklaan maku on erittäin miellyttävä ja suklaa sulaa silkkisen pehmeästi suussa. Maussa löytyy kitkeryyttä ja hapokkuutta sopivasti. Yksi tai kaksi palaa riittää mainiosti nautinnolliseen herkkuhetkeen.

Minna Hi 07.10.2012
Tuoksu on jotenkin mieto ja vaisu, mutta kaakaoinen. Piti haistella monta kertaa, jotta sai tuoksusta kiinni. Tämä on yllättävän makeaa. Suklaa on hyvin kaakaoinen ja voimakas. Jälkimaussa on hedelmäisyyttä. Sääli, liika makeus tiputtaa tämän nelosen suklaaksi.

Kirsi I 02.03.2012
Tummaa suklaata, johon pakkaus lupaa kukkaisen ja tammisen maun. Sulkaapala napsahtaa ja sulaa suussa täyteläiseksi ja vahvan kaakaoiseksi massaksi. Minä en löydä luvattuja jasmiinia ja appelsiininkukkaa, mutta enpähän niitä ole muutenkaan paljon syönyt. Kuvaisin tätä hedelmäisen raikkaaksi.

Anne M 12.04.2011
Tuoksu väkevä. Palat litteät ja palakoko epäsäännöllinen. Rakenne kova. Maku voimakas paahteinen, hieman väkevä. Väri tummanruskea.

Nina M 09.04.2011
Tummaa suklaata niin ulkonäö, tuoksun ja maun perusteella. Ei yllätyksiä eikä kyllä houkuta ostamaankaan, vaikka pidän tummasta suklaasta.

Aki 07.04.2011
Miellyttävä rakenne ja tuoksu. Ei noussut ihan kiitettävälle tasolle, mutta perushyvää tummaa suklaata. Makeahko jälkimaku viipyilee kielellä pitkään.

Mira 10.03.2011
Hyvänmakuinen perustumma suklaa. Ei tarvitse mitään lisää, täydellinen sellaisenaan.

Tapani P 03.03.2011
Hyvä kaakaon tuoksu. Sulaa suussa hitaasti, voimakas, pitkään kestävä maku. Sopivan karvas, makua ei ole pilattu liialla makeudella. Maistuisi hyvin jonkin tukevahkon punaviinin tai vahvan teen kanssa.

Hanna P 20.08.2010
Ehkäpä tunnistankin jo tällä suklaakokemuksella valmistajan eli siis ohuita tummansuklaan palasia, joissa jokainen pala on omanlaisensa. Tuoksu tumma ja vahva, paahteinen sekä kaakaoinen. Kovin on kuitenkin tumman kaakaoinen maku. Voisi tämä pahempaakin olla, mutta kerrassaan liian tummaa minulle, onneksi sentään ymmärrän imeskellä tämän. Suuni kuitenkin ilmeisesti tottuu makuun, sillä alkushokin jälkeen tämä suklaa alkaa maistua minulle. Ensin keikun 1 ja 2 välillä ja sitten 2 ja 3 välillä eli siis 2 lienee arvosana.

Iikka 20.08.2010
Tutun muotoisia tummansuklaan palasia, hieman hajuton muttei missään nimessä mauton. Jotensakin perustummaa, joka pitä sisällään sen verran flavonoideja ja anti-oksidantteja että suurempi herkuttelu laittaa mahan toimivaan. Todella mukava koostumus, hieman kova mutta sulava. Jälkeenpäin suu on nihkeä.

Satu 20.08.2010
Tummasuklaalevypalasia, jotka ovat ulkomuodoltaan yksinkertaisen tyylikkäitä. Ja ohuita. Maku on kaakaoinen. Tarttuu kurkkuun eikä lähde sieltä pois. Tuntuu, että koko nielu on tukkeutunut tunkkaisen kuivaksi. Ei vaan sovi mulle nämä tummat suklaat enkä osaa niiden varmasti hienostuneiksi vivahteiksi tarkoitettuja makuja arvostaa.

Janne J 20.08.2010
Kuivakas kaakaon tuoksu. Maussa on alussa häivähdys hedelmäisyyttä, mutta se kääntyy nopeasti happamaksi ja karvaaksikin. Luonnetta kyllä löytyy ja terveysarvot varmaan ovat kohdallaan kaakaoprosentin puolesta. Ei siis jättänyt kylmäksi, mutta en kuitenkaan pystynyt nauttimaan tästä suklaasta.

Susanna K 20.08.2010
No just, tumma suklaa jokoa hieman säikäyttää tuoksullaan, maku onkin asia erikseen. Missä on se kitkeryys, hiekkainen ja metallinen maku?? Kaakaoprosentti on varmaan rajamailla koska sokerisuutta en maista kummemmin. Tämä suklaa jää jokseenkin arvoitukseksi itselleni..

Milla 22.12.2009
Suklaassa on miellyttävä, makeahko tuoksu. Kovaa purtaessa. Suklaan alkaessa sulaa leviää suuhun samettinen, makea ja hedelmäinen maku. Kielen etuosassa pistelee, maku jää leijumaan, ei laisinkaan epämiellyttävää rasvaisuutta. Oikein hyvää!

Salla Elina Salo 11.12.2009
Tuoksuu hyvin kaakaoiselta. Kukkaisuutta en tästä suklaasta löydä, vaikka sitä erikseen käskettiin etsiä. Kuivan oloinen suklaa. Jälkimaku lempeä ja aavistuksen kermainen.

Jarkko 11.12.2009
Manjari 64%:een verrattuna tuoksu jää selvästi vaisummaksi. Myöskin suklaan raikkaus tai hedelmäisyys jää selvästi miedommaksi, mutta tässä puolestaan tuntuu enemmän maan maku. Kaakaon maku pääsee tässä hyvin esille ja se on miellyttävä, mutta samalla suuntuntuma on kuivahko. Tämä suklaa meinaa jo vähän tarttua kitalakeen kiinni. Välillä, kun oikein kovasti imuttaa makua, suklaasta saattaa irrota pienenpieni raikkautta muistuttava maku, mutta se ei kuitenkaan pääse kunnolla esille. Pureskelemalla syötynä (koska sitäkin pitää toki kokeilla jo uteliaisuuden vuoksi) tuo mainitsemani kuivuus vahvistuu entisestään ja hampaiden pinnalla tuntuu jo kiinni tarttuvaa suklaamassaa. Suklaa on ehdottoman syötävää, mutta ei kuitenkaan niin hyvää, että ihan neloseen yltäisi arvosteluasteikolla.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
www.lehtikuningas.fi www.lehtitarjouksia.com
Laatusuklaa Klaani