Leader Vegeway Leader Vegeway

PIRKKA Suklaalevyraadissa

Pirkka luomu reilun kaupan tumma suklaa 72%
Tuotteen Pirkka luomu reilun kaupan tumma suklaa 72% valmistusmaa on Sveitsi. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 2,63 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Pirkka -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Kaakaopitoisuus 65-74%, Levyt (lisukkeettomat), Luomu, Reilun kaupan tuotteet.
 

Joona 07.12.2017
Sievä 80-grammainen levy Pirkan tummaa suklaata osui tänään kaupassa silmään. Levyssä on kuudessa rivissä kaksi palaa, jolloin palasten määräksi tulee 12. Suklaa tuoksuu ihan tismalleen samalta kuin halvimmat pääsiäismunasuklaat. Jostakin syystä tuoksuun koukuttuu! Se on sellainen kaakaoisen makea. Suklaapalat napsahtavat kovaäänisesti irti levystä, ja herkku onkin todella kovaa. Ensimmäinen maku suussa on se tyypillinen pääsiäismunasuklaa, ja sekunnin päästä järkyttävä tunkkaisuus. Suklaan sulaessa alkaa makuakin irtoamaan. Suhteellisen miellyttävä, pehmeä kaakaonmaku valloittaa suun, jonka jälkeen tulee jälleen tunkkaisuus esille. Tuote ei mitenkään ala sulamaan suussa loppuun asti. Jälkimaku on suoraan sanottuna pölyinen. Erikoinen suklaa siinä mielessä, että neljä erilaista makua maistelun vaiheessa. Miellyttävin kohta on ehdottomasti se, kun suklaapala lähtee sulamaan suussa - mukavan samettinen kaakaon maku tulee esille. Siihenpä tämän suklaan hyvät puolet sitten loppuvatkin. En aivan ykkösta raaski antaa, sillä nautinhan tästä suklaasta sen 15 sekunnin verran. :-)

Jenni V 23.11.2016
80 gramman tummalta kaakaolta tuoksuva suklaalevy, jossa palaset ovat yksikertaisia ja suklaa rakenteeltaan kovaa. Ainesosat ovat luomua ja reilua kauppaa, mikä oikeuttaa vähän kovempaan hintaan, mutta laadultaan olisin toivonut suklaan olevan huomattavasti parempaa. Rakenteeltaan tämä ei sula suussa sileäksi massaksi, vaan on vähän rakeista ja suutuntuma on samaan aikaan rasvainen ja jauhoinen, maut eivät myöskään yhdisty jotenkin kokonaisuudeksi. Aromi on hyvin maanläheinen ja raaka, minusta liian "paljas" ja "suora". Tummaahan tämä, mutta ei tummaa minun makuuni. Kakkonen.

Joni 15.11.2014
Harvinaisen tummaa näin joulukalenterisuklaan makuiseksi. Jälkimaku tuo sentään tummuutta esiin.

Anita 05.11.2014
Tuhtia tummaa suklaata ja mukavan sileän tuntuinen. Ei kylläkään jää mitenkään pitkä jälkimaku. kaakao maistuu selvästi. Tämä on visiin niitä "helppoja" tummia suklaita.

Miriam 31.10.2014
Ruudullisia suhteellisen suuria paloja. Tuoksu aika tumma, samoin maku. Joukossa ei ole mitään turhia lisukkeita. Maku on sopivan makea. Ei lainkaan karvas, kuten jotku tummat suklaat tuppaavat joskus olla. Rehellistä hyvää tummaa suklaata, ilman mitään ylimääräisiä hienosteluja. Kompakti kokonaisuus.

Veli-Matti 24.10.2014
Tummaa normipaksuista suklaata pienellä pintakuvioinnilla. Hieman vaikuttaisi olevan tuoksua havaittavissa. Maun puolesta tumman suklaan kitkeryys puuttuu, mutta valitettavasti kokonaisuus jää mitäänsanomattomaksi. Hailea jälkimaku tuntuu suussa jonkin aikaa. Tämä suklaa toimii parhaiten niillä, jotka haluavat tutustua tummiin suklaisiin ns. pehmeän laskun kautta. Kokeneet suklaakonkarit voivat valita jotain parempaa.

Jarkko 22.10.2014
Tiedustelin Keskon asiakaspalvelusta tämän suklaan kaakaon alkuperää ja lajiketta ihan uteliaisuuttani ja sain tietää, että kaikki ainesosat ovat luomua ja tulevat Etelä-Amerikasta. Loput tiedot olivatkin sitten vähintäänkin epämääräisiä: "Kaakaon alkuperämaa on Etelä-Amerikka ja useimmiten Peru". Okei... Kaakaolajikkeista kerrottiin, että "plantaaseilla on monia lajikkeita ja että useimmat niistä kuuluvat Trinitario-lajikkeeseen". No selevä. Tämä siis joko on tai ei ole tämä suklaa, mahdollisesti. Kiitos selventävästä vastauksesta.

No miltäpä se sitten maistuu? No makialta ja sokeriltahan tämä maistuu. Ja vaniljalta. Molemmat on makuja, joita en tummassa suklaassani kaipaa. Sokeria toki pitää olla, sillä kaakaomassa ei ole hyvää, mutta makeutta ei tarvita näin paljon. Vaniljan makua ei kaivata erikseen lisättynä ainakaan yhtään. Kovin kitkerää tämä ei ole, mutta tästä puuttuu kaikki hyvän tumman suklaan makuvivahteet. Kaakao (joka siis voi ilmeisesti olla Trinitariota tai bulkki-Forasteroa) on tylsän makuista, ihan kuten koko lopputuotoskin.

Olli P 06.10.2014
Suorakulmaisia tummasuklaan palasia kaakaon miedolla tuoksulla. Kovahko ensimmäisellä puraisulla. Pehmetessä aluksi tuntuu että menee rakeiksi, mutta ei pääse sinne asti vaan massoittuu hitaahkosti ja varmasti. Kaakaon hento maku on kokoajan esillä ja pikku imelyys pistäytyy välillä makunystyröille. Kivan kevyet maut eivätkä ole pistäviä millään asteella. Kokonaisuutena perus tummasuklaa ilman hienouksia, jossa on hyvät tasapainoiset maut sekä on helppo ja kiva syötävä.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


UUTISKIRJETILAUS / Hallinnoi

Mobiili Facebook
Laatusuklaalta maukkaimmat suklaat pukinkonttiin
Klaani Luontaistuotteet