Laatusuklaa

KULTASUKLAA Suklaalevyraadissa

Kultasuklaa juhlarasia (155g)
Tuotteen Kultasuklaa juhlarasia (155g) valmistusmaa on Suomi. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 3,00 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Kultasuklaa -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Rasiat, pussit & yksittäiskäärityt.
 

Jenni V 22.01.2018
Tyylikäs kangasnauhalla koristettu ruskea rasia, jonka sisältä löytyy 14 kpl konvehteja, kutakin kaksi paitsi kukkasia yksi valkoinen ja yksi maitosuklainen. Designin puolesta voisin hyvin antaa lahjaksi, konvehditkin ovat kauniita pinnaltaan ja erilaisiin muotteihin tehtyjä. Mutta makuhan ratkaisee...

Anemone maitosuklaa: Harmittaa kun rasioissa on vain yksi konvehti jotakin, mutta onneksi tässä tapauksessa on toinen samalla täytteellä (mokkainen kreemi) ja konvehti on tarpeeksi iso jaettavaksi kaverille puoliksi. Tosin makumaailmana mokkatäytteinen maitosuklaakonvehti on varsin perussettiä, vaikka suklaa oikein hyvän rakenteen omaavaa onkin. Kahvitäyte on usein hieman tunkkaista, ja maitosuklaa vähän liian makeaa sen kaveriksi. Kolmonen siis.

Anemone valkosuklaa: Tämä on nyt siis tuon ekan konvehdin sisarus, eli sama täyte, mutta valkosuklainen päällys. Valkosuklaa on kivan näköistä ja jälleen laadukkaan rakenteista, mutta mokkatäytteen seuraksi se valitettavasti on aivan liian makeaa ja "maitoista". Kolmonen juuri ja juuri.

Lehti: Tummasuklainen ovaali konvehti täytteenään appelsiinilta vienosti maistuvaa vaaleaa ja melko kiinteää kreemiä. Appelsiini olisi saanut olla raikkaampaa, mutta rakenteeltaan tämä oli kyllä erinomaisen hyvä konvehti, kreemi ei ollut sellaista margariinimaisen äklöä kuin tämän tyyppisissä konvehdeissa useimmiten on. Tumma suklaa ja appelsiini ovat myös hyvä pari. Annan nelosen.

Lehdykkä: Todella iso tumma lehtikonvehti, jossa täyte on vähän juoksevampaa kuin muissa rasian konvehdeissa, ja aitoa hilloakin on täytteeseen tällä kertaa saatu. Maku onkin vähän raikkaan marjaisampi, mutta valitettavasti konvehdin valu on mielestäni vähän epäonnistunut, sillä täytettä mahtuu konvehtiin aika minimaalisesti. Lisäksi se ei maistu selkeästi mustaherukalta, mitä ilman muuta olisin odottanut tämän tason kohvehtirasian konvehdilta. Annan siksi kakkosen.

Pölkky: Maitosuklainen leveä suorakulmainen konvehti, jossa täytteenä on taasen maitokreemiä ja nyt aromina on käytetty mustikkaa. Mutta miksi vain aromia? Olisin kaivannut raikasta marjan makua... Nyt makumaailma on vähän liian makea ja ihan turhaan halpismainen, vaikka ainekset selkeästi laadukkaita rakenteeltaan ovatkin. Kolmonen.

Mansikkaruusu: Kaunis vaaleanpunainen ruusun kuvalla koristeltu konvehti, joka on (ainakin suurelta osin) umpisuklaata, mansikalla maustettua valkoista sellaista. Suklaa on selkeästi laadukasta, mutta maku on todella vahvan "karkkimainen" josta en suklaasta hirveästi tykkää. Mansikkapastillit tulee mieleen. Siksi kolmonen.

Ruusu: Samanlainen kuin mansikkaruusukonvehti, mutta nyt maitosuklaisena, ja tässä on taas sellainen maitokreemitäyte. Mutta jes, toisin kuin mustikkatäytteessä, tässä täytteessä on käytetty aitoa mansikkaa, ja sepä sopii siihen kuin nenä päähän raikastamaan makua. Laadukas rakenne, kaunis ja hyvän makuinen. Vahva nelonen.

Kultanougat: Kaarnakuvioinen pieni pitkulainen konvehti joka on umpimaitosuklaata, mutta joukossa on runsaasti krokantoitua/paahdettua mantelia ja pähkinää. Maku on tosi kivan paahteinen, ja suklaa on erinomaisen silkkistä rakenteeltaan. Voisi olla tylsä, mutta ei ole, nelonen.

Rasian keskiarvoksi taitaa tulla tasan kolme, mikä on oudon vähän, koska kyllähän nämä hyviä olivat... Ehkä kuitenkin täytteiden samankaltaisuus (maitokreemiä lähes kaikissa) sekä aitojen makujen puuttuminen useasta konvehdista (eli raikkauden puute) saivat minut kuitenkin päätymään keskitason pisteisiin. Kun sitten vielä ottaa rasian hinnan huomioon, niin kyllä tämä sen verran kallis boksi on, että hinta-laatusuhde jää kyllä vähän negatiivisen puolelle. Suklaa oli kuitenkin eittämättä laadukasta, pointsit sille.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
www.lehtikuningas.fi www.lehtitarjouksia.com
Laatusuklaa Klaani